Читај ми!

"Делфини" спремни за Фиренцу

Познат је списак репрезентативаца који ће путовати на завршни турнир Светске лиге у Фиренци. Селектор "делфина", Дејан Удовичић позвао је 16 играча на турнир на којем Србија брани прво место освојено прошле године у Нишу.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић изузетно је задовољан како су прошле краткотрајне припреме за завршни турнир Светске лиге у Фиренци. Он је одредио 16 играча који ће путовати на тај турнир.

На списку се налазе: Слободан Соро (Партизан) Марко Аврамовић (без клуба), Живко Гоцић (Солнок, Мађарска), Вања Удовичић (Младост, Хрватска), Милан Алексић (Партизан), Душко Пијетловић (Партизан), Слободан Никић (Про Реко, Италија), Борис Вапенски (Војводина), Никола Рађен (Партизан), Филип Филиповић (Про Реко, Италија), Андрија Прлаиновић (Партизан), Стефан Митровић (Партизан), Гојко Пијетловић (Црвена звезда), Бранислав Митровић (Ференцварош, Мађарска), Милош Ћук (Партизан) и Марко Петковић (Будва, Црна Гора).

Уодвичић је истакао да су његови изабраници "свешћу о обавезама и великом мотивацијом у релаксираној атмосфери успели да веома брзо достигну задовољавајући ниво форме".

"Задовољан сам оним што смо до сада урадили иако нисмо имали довољно времена за заједнички рад", навео је Удовичић на конференцији за новинаре у Републичком заводу за спорт.

Говорећи о конкурентима на турниру, који ће бити одржан од 21. до 26. јуна, селектор "делфина" оценио је да су репрезентације САД и Аустралије у повољнијој ситуацији од Европљана пошто су се раније окупиле.

"Италија као домаћин има највише амбиције. Добијањем организације фајнал-ејта показали су да желе обезбеђивање олимпијске визе", рекао је Удовичић подсетивши да су "азури" искористили сплет околности и домогли се сребрне медаље на шампионату Европе у Загребу.

Голман Слободан Соро ће, по свему судећи, чувати српску мрежу у Фиренци пошто опоравак од неугодне повреде иде по плану.

"Сваким даном ситуација са повредом је све боља", нагласио је Соро и додао да његови саиграчи и он имају два велика мотива пред турнир у Фиренци.

Србија брани прво место, освојено прошле године у Нишу, а према Соровим речима обезбеђивање визе за Олимпијске игре у Лондону 2012. даје надметању у Италији "још већу драж".

Један о најискуснијих међу нашим репрезентативцима, Живко Гоцић, напоменуо је да је српска селекција позната по томе што током сваке акције сви њени чланови пружају максимум.

"Сигуран сам да ћемо и сада пружити све од себе, а видећемо за шта ће то бити довољно", изјавио је Гоцић.

Андрија Прлаиновић сматра да се од Србије увек очекује највиши пласман.

"Овога пута репрезентативна сезона траје изузетно кратко. Без обзира што нисмо имали довољно времена за одмор од напорних клупских обавеза, сигуран сам да нам неће недостајати мотивације", закључио је Прлаиновић.

На турниру у Фиренци Србија ће играти у Б групи са екипама Италије, САД и Кине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару