Читај ми!

Шампиони у Београду

Ватерполисти Партизан Рајфајзена уморни су стигли у Београд негде од 11.30 минута. После непроспаване ноћи, током које су славили титулу првака Европе, смогли су тек толико снаге да још једном прославе трофеј и дају изјаве медијима.

Само још једном се у пет најзначајнијих олимпијских колективних спортова догодило да једна екипа чека 35 година на титулу првака Европе: ЦСКА из Москве у кошарци између 1971. и 2006.

"Код мене у животу све некако иде тежим путем. Можда је зато и слађе уживати у свему овоме. 21 годину сам у ватерполу и враћа ми се сав уложен рад", рекао је голман Слободан Соро.

На истом месту, у истом базену у Риму, ватерполо репрезентација Србије освојила је титулу првака света пре две године.

"Јесте, може да се пореди осећај али не бих могао да кажем која ми је вазнија. Обе су ми приближно исто драге. Успели смо да ето све то што је потребно уклопимо и у такмичењу у којем нијансе одлучују ипак тријумфујемо", изјавио је Милан Алексић по слетању на аеродром Никола Тесла.

Део ове екипе је био и најтрофејнији грчки спортиста свих времена, Теодорос Хаџитеодору.

"Захваљујем пре свега играчима, свим члановима стручног штаба, водећим људима у клубу, спонзорима, Министарству омладине и спорта...", причао је тренер Игор Милановић. "Хвала и Хаџитеодоруу који је у септембру рекао да жели да дође у нашу екипу и освоји титулу првака Европе. Направили смо фантастичан успех..."

Хаџитеодору је подсетио да он јесте најтрофејнији грчки играч свих времена али да је највише трофеја у историји ватерпола освојио Владимир Вујасиновић: "Мени су ова четири трофеја најдража од свих 34 колико сам освојио. Ипак Влада их има 37. Много ми је драго што сам био део овог тима. Заувек ћу их носити у свом срцу."

Теодору је јутро пред полетање за Рим рекао саиграчима да је обећао родитељима да ће оставити пушење ако освоји титулу првака Европе, коју је већ раније узео са Олимпијакосом.

"Истина је, обећао сам то. Обећао сам и саиграчима да ћу на руци истетовирати Партизан јер их толико волим. Одмах овде до тетоваже која је посвећена мојој породици, људима који ми највише значе у животу."

Партизан је једини владајући шампион Европе у колективном клупском спорту који је освојио и прву и, за сада, последњу титулу шампиона Европе.

Милош Королија је помогао са бројним искључењима и три гола најубедљивијем поразу Про Река још од маја 2004. када су изгубили од Посилипа у домаћем првенству.

"Играо сам боље утакмице, али никада нисам боље одиграо важан меч у каријери".

Владимир Вујасиновић, који је са Про Реком у каријери освојио две титуле првака Европе, већ гледа ка будућности.

"Моја је жеља да следеће године браним трофеј са истом овом екипом. Хвала им на свему што су урадили у претходне три године."

Александар Шоштар, први човек клуба, захвалио се свима који су били да помогну, као и онима који то нису јер се тако екипа ујединила. Седми пехар је донео шеснаестогодишњи Душан Мандић, први који се појавио пред навијачима и новинарима. Сви се надају да неће проћи још 35 година пре него што се освоји следећи трофеј. 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару