Црно-бели у Риму

Партизан препливао Будву и пласирао се на "фајнал-фор" Евролиге. Ватерполисти Партизана освојили су и четврту победу у групи. Црно-бели су као гости савладали Будву резултатом 8:5. Противник у петом колу је Југ, 27. априла у Дубровнику.

Будвани су пружили већи отпор него у прошле недеље, када је Партизан на Бањици славио са 10:2. Међутим, то је било довољно само за частан пораз. Партизану предстоји и да избори прво место у групи, већ у наредном мечу против Југа.

Изабраници Игора Милановића одлично су отворили утакмици, а два поготка за црно-беле постигао је разиграни Андрија Прлаиновић. По један погодак за шампиона Србије дали су Душко Пијетловић и Милош Ћук, док је стрелац за Будву био Милан Тичић.

У другој деоници доминирали су голмани Денис Шефик и Слободан Соро, па је овај период меча завршен без победника - 1:1.

Нешто бољу партију Будвани су пружили у трећој четвртини, у којој су головима Дамјана Даниловића смањили на 6:4. На другој страни, мрежу домаћина опет је погодио Душко Пијетловић.

Будвани су се потпуно приближили Партизану на почетку последње деонице, када је Марко Петковић смањио на 6:5. Ипак, три минута пре краја, после неколико неуспешних напада, Партизан је преко Александра Радовића дао гол и "одлепио" се на 7:5.

Када су Будвани минут пре краја направили грешку у нападу, било је јасно да ће Партизан доћи до победе, коју је голом потврдио Ћук.

Меч је одигран на Градском базену пред око 1.000 гледалаца, а судили су Ћекарели (Италија) и Коганов (Азербејџан).

Будва: Шефик, Петковић 1, Башић, Даниловић 2, Љубановић, Тичић 1, Пејаковић, Пасковић 1, Вукчевић, Жанетић, Трбојевић, Јокић, Бојд.

Партизан: Соро, Хаџитеодору 1, Рађен, Королија, Алексић, Пијетловић 2, Прлаиновић 2, Радовић 1, Дедовић, Митровић, Вујасиновић, Ћук 2, Мандић.

Ако изборе прво место у групи црно-бели би избегли италијанског шампиона Про Реко у полуфиналу "фајнал-фора", што представља додатни мотив да се Југ савлада у сред Дубровника.

Партизан тренутно заузима прво место у групи са четири победе из четири утакмице. Југ који игра против Јадрана из Херцех Новог је на другој позицији са, за сада, једним поразом, и то на Бањици.

Пласман на завршни турнир Евролиге у јуну у Риму оствариће две првопласиране екипе из обе групе.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару