Партизан убедљив

Ватерполисти Партизана су и пре утакмице са водећом Младошћу обезбедили пролаз у наредну фазу. Победа од 14:7 није донела промену редоследа на табели, црно бели међу најбољих осам иду са позиције 2.

Утакмица није имала такмичарски значај, пошто су оба тима још раније обезбедила пласман у четвртфиналну фазу. Партизан се овако реванширао Младости за пораз у првом колу. Загребачка екипа завршила је такмичење на првом месту, а црно-бели на другом.

Жреб за другу фазу такмичења одржаће се 8. фебруара у Риму.

Домаћа екипа одлично је почела и повела са 4:0, а средином друге деонице водила је и са 6:0, пре него што се Младост пробудила. Гости су почетком четврте деонице смањили на 10:7, али је Партизан до краја отклонио све недоумице.

Тренер Партизана Игор Милановић похвалио је своје играче и казао да је јако задовољан одбраном.

"Играчи стварно заслужују честитке за данашњу партију. У одбрани је било савршено, баш онако како смо се договорили пре утакмице. Овај меч је показатељ да моземо да играмо добро, а верујем да у наставку можемо још боље", рекао је Милановић. Тренер Партизана казао је да је оптимиста пред наставак сезоне, као и да је јако задовољан играма младих играча, Милоша Ћука и Душана Мандића.

Голман Слободан Соро рекао је да је видљиво да је тим од нове године почео да подиже форму.

"Надам се да ћемо и у наставку играти овако, али и још боље. Посебно ме радује добар напад. Дали смо 14 голова, а то нам је била бољка целе сезоне. Ако све буде овако, имамо велике шансе да се пласирамо на завршни турнир и да покушамо да направимо бољи резултат него прошле сезоне", рекао је Соро.

Ватерполисти Војводине нису успели да се пласирају у четвртфинале Евролиге пошто су вечерас у Новом Саду, у последњем шестом колу Б групе, изгубили од црногорског представника Будве са 9:6 (1:0, 2:1, 3:2, 3:3).

Пласман у четвртфинале из Б групе изборили су Про Реко и Будва, док су Војводина и Спартак из Волгограда елиминисани из даљег такмичења.

Жреб четвртфиналних група Евролиге биће обављен 8. фебруара у Риму.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару