Шоштар: Квалитетнија Евроинтерлига

Председник Ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар изјавио је да следеће сезоне очекује много квалитетнију регионалну Евроинтерлигу.

Шоштар се сложио са оценама стручњака, према којима је квалитет регионалног такмичења ове године далеко слабији од прошлосезонског, премијерног издања.

"Најбољи мађарски клубови су због календара такмичења у националном првенству одустали од учешћа у регионалном надметању", подсетио је Шоштар и додао да то "неће бити случај на јесен".

Он је најавио да ће Мађари у међувремену променити систем такмичења у домаћем првенству, које ће у наредној сезони бити одиграно у две групе са по шест тимова.

"Тако ће се практично отворити простор за много квалитетнију регионалну лигу која би свима требало да користи", поручио је Шоштар.

Први човек нашег најтрофејнијег клуба подржао је изјаву тренера Партизана Игора Милановића уочи меча са грчким Олимпијакосом у Евролиги, према којој су репрезентативне припреме у Кини нашкодиле његовим изабраницима.

"Репрезентација је приоритет када су на програму такмичарске утакмице државних тимова на Олимпијским играма, светским првенствима и европским шампионатима. Када је клупска сезона у питању сматрам да би значајније место требало да заузму клубови", поручио је Шоштар на конференцији за новинаре у седишту клуба на Бањици.

Он тврди да ВСС и Партизан "треба да дишу као једно тело" али да таква ситуација није тренутно, иако и даље челници наше "куће ватерпола" и актуелног шампиона имају исти циљ.

"Знамо да много вредимо. Чини нам се да нас се сви плаше и да најновији повици против нас потичу од оних који би сутра требало да са нама одлучују о трофејима", тврди Шоштар, уз закључак да "нема места покушајима да се разједине људи који раде у Партизану".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару