Вања на врху

И Интернационална пливачка федерација (ФИНА) констатовала је оно што сви већ знају, Вања Удовичић је најбољи ватерполиста света у претходној години. Капитен "делфина" предводио национални тим до освајања Светског купа, Светске лиге и бронзане медаље на Европском првенству.

На адресу српског ватерпола, осим медаља и трофеја у прошлој години, стижу честитке и на индивидуалном нивоу. Капитен репрезентације, Вања Удовичић проглашен је за најбољег ватерполисту света у избору Интернационале пливачке федерације (ФИНА).

Велико признање које је добио Вања и не чуди, имајући у виду да је капитен предводио "делфине" до освајања Светског купа, Светске лиге и бронзане медаље на Европском првенству.

Претходно је Удовичић у избору ЛЕН магазина изабран и за најбољег ватерполисту Европе, тако да је последњим признањем српски капитен "ујединио титуле".

Момак који заједно са саиграчима из репрезентације представља понос нације, у изјави за Спортски журнал рекао је да му признање прија, али да није цењено у Србији. Не кријући разочарење, Вања је замерио изостављање ватерполиста из избора за најбоље спортисте у нашој земљи.

"Како је могуће да се освајања Светске лиге и Светског купа који се игра сваке четири године не третира као успех. Испада по разним анкетама да их нисмо ни играли, да су освојени пехари заправо нешто непостојеће. Жао ми је што је тако, јер нисам ја у питању већ ватерполо репрезентација која је, зна се шта све, урадила за српски спорт", нагласио је Вања за Спортски журнал.

Он је додао да је посебно изненађен избором Олимпијског комитета Србије.

"Свака част Новаку Ђоковићу, најбољи је планетарни амбасадор Србије. Али да ми награђујемо страног тренера поред толико сјајних резултата наших стручњака. Уз то Новака и тениску репрезентацију награђујемо за Дејвис куп где тренера Вајде као битног уопште нема. Не знам, није ми јасно, осим да ми је жао што је тако и делује мало депримирајуће када почнеш са припремама", рекао је српски капитен.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару