Нова титула за Партизан

Ватереполисти Партизана освојили су нову титулу победника Купа Србије. Партизан је на Бањици у финалу савладао новосадску Војводину са 11:8 (3:1, 2:2, 2:2, 4:3).

Освајањем 21. пехара намењеног победнику националног Купа, ватерполисти Партизана још једном су потврдили да су најбољи клоуб у земљи, али доминација "црно-белих" много је мање убедљива него што је то случај био током целе прошле сезоне.

Један од разлога нешто незивеснијег финалног окршаја са Новосађанима је слабија форма гиганта са "Бањице" на почетку клупске сезоне, а други неоспорни квалитет Војводине која полако постаје све тежи ривал за Партизан.

У вечерашњој утакмици "црно-бели" су водили од самог почетка, али све до последњег периода игре победник се није назирао.

Веома добром игром и агресибношћу по целом терену изабраници тренера Дејана Станојевића пронашли су начин да парирају најтрофејнијем српском клубу. Партизан је налетео на неочекивано јак отпор, а пресудне голове за тим Игора Милановића дали су Милош Королија и репрезентативац Андрија Пралиновић.

Све у свему, Партизан је овога пута морао добро да се помучи да би заслужено стигао до још једног пехара у трофејној ризници. Чак ни полуфинално одмеравање снага, јуче против обновљене Црвене звезде, није било само пуко отаљавање посла, посебно у прве две четвртине, након којих је резултат био 1:0 за "црно-беле".

Екипа Војводине борила се вечерас док је имала снаге, а утисак је да су "лале" попустиле у самом финишу утакмице изгубивши корак за искуснијим тимом.

Партизан: Соро, Хаџитеодору 1, Рађен 2, Королија, Алексић, Пијетловић, Прлаиновић 1, Радовић 2, Аврамовић, Стефан Митровић 1, Вујасиновић 1, Ћук 3, Дедовић.

Војводина: Маринковић, Марић, Милутин Митровић, Вуксановић 1, Миличић, Вапенски 3(2), Матовић, Овука, Ранђић 3, Убовић 1, Басара, Цукић, Петић, Васић, Максимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару