Jаким ритмом против Барселоне

Тренер ватерполиста Партизана Игор Милановић тражиће од својих играча да шпанску Барселону, у утакмици другог кола Ц групе Евролиге, сломе јаким ритмом и агресивношћу у одбрани.

Милановић је напоменуо да су црно-бели и загребачка Младост, од које су изгубили у првом колу са 10:8, благи фаворити у односу на Барселону и грчки Олимпијакос и да систем такмичења по групама увек намеће већи притисак домаћину.

"Без обзира на стартни пораз, ми ћемо за два дана против Барселоне у Београду бити под знатно већим притиском од Шпанаца. Уколико желимо пролазак у другу фазу елитног такмичења, мораћемо да све противнике побеђујемо на домаћем базену", поручио је Милановић.

Говорећи о квалитетима следећег ривала у Евролиги, тренер црно-белих је оценио да се ради о јакој екипи која у саставу има неколико искусних играча, а предводе их репрезентативци Шпаније Иван Перес и Блај Малара.

"Највише голова играчи Барселоне постижу преко двојице леворуких шутера, што нас тера на додатни опрез у одбрани", рекао је Милановић на конференцији за новинаре у седишту најтрофејнијег српског клуба на Бањици.

Шеф стручног штаба Београђана најавио је да ће се потрудити да нађе места у саставу за двојицу надарених јуниора - Николу Дедовића и Душана Мандића, који је летос доведен из которског Приморца.

Милановић је открио да ће се црно-бели супротставити Каталонцима са само једним голманом - репрезентативним чуваром мреже Слободаном Сором.

Говорећи о првом мечу у евролигашкој сезони, тренер Партизана је нагласио да није незадовољан резултатом и додао да је сам највише крив за пораз од Младости.

"Ја сам био главни креатор опуштајуће атмосфере у тиму. Желео сам да одморим играче од напорних обавеза које су имали током лета", подсетио је Милановић истакавши да је велики оптимиста по питању резултата Партизана у овој години.

Никола Рађен је истакао да његови саиграчи и он желе да се прикажу у најлепшем светлу пред навијачима на Бањици, први пут ове сезоне у Евролиги.

"Очекујем да се екипа врати у препознатљив ритам и да пружи оно што се очекује од Партизана", поручио је Рађен.

Марко Аврамовић сложио се са мишљењем тренера Милановића о мечу у Загребу и додао да је касни почетак припрема главни разлог лоше игре, коју је оценио као "најгору Партизанову у последњих неколико година".

"Против Барселоне сви морамо да дамо максимум. Иако имају неколико шпанских репрезентативаца и веома квалитетних интернационалаца из Аустралије, сматрам да ће у нашем међусобном окршају све бити у нашим рукама пошто играмо на домаћем базену", закључио је Аврамовић.

Утакмица Партизан - Барселона игра се 1. децембра од 20 часова на базену "Бањица", а судиће Бервоетс (Холандија) и Сунгу (Турска).

Управа Партизана позвала је присталице црно-белих да се масовно одазову позиву на меч, пошто ће сав приход од улазница за сусрете Евролиге (коштају 650 динара за партер и 350 динара за трибине) бити намењен Краљеву, које је тешко погођено недавним земљотресом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару