Нова сезона, стари циљ

Почиње Светска лига, Србија брани титулу. Ватерполисти су се окупили у Београду. Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је да је утакмица против Македоније у Светској лиги први корак у новој сезони, у којој ће циљ екипе бити да се избори за учешће на Олимпијским играма и одбрани титулу на Светском првенству. Први противник је селекција Македоније. Меч се игра у уторак, од 19.15, на Ташу.

Ватерполисти Србије окупили су се данас у Београду, а Удовичић се определио да позове играче који су летос наступили на Европском првенству у Загребу.

"Утакмица против Македоније нам је важна, јер је то прво окупљање репрезентације после шампионата у Загребу. Планирам да до танчина упознам играче са планом рада до следећег лета и СП у Шангају", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре у Београду.

Удовичић је казао да ће, поред утакмице против Македоније, до краја године имати још две акције, меч против Немачке у Магдебургу, 7. децембра, и гостовање у Шангају, крајем децембра.

"Идеја је да ове три утакмице искористимо као припрему за меч трећег кола Светске лиге против Шпаније, која нам је најозбиљнији конкурент за пласман на завршни турнир у Фиренци. То је важно, јер победник Светске лиге стиче право играња на Олимпијским играма, а ако то не успемо, морамо да освојимо једно од прва три места на СП у Шангају", истакао је Удовичић.

Селектор Србије рекао је да не очекује да ће репрезентативци у Светској лиги имати проблем због касног почетка сезоне у клубовима.

"Утакмице Светске лиге се играју на велику жељу и мотив, а користе се раније уигране акције и варијанте. Позвао сам оне играче који су били летос на Европском првеству у Загребу, али то не значи да у наставку Светске лиге неко од млађих играча неће добити додатну шансу да се докаже", казао је он.

Ватерполо савез Србије летос је морао да подигне кредит, како би финансирао одлазак репрезентације на ЕП, а Удовичић је рекао да се нада да ће финансијски проблеми ускоро бити решени.

"Важно је да, упркос проблемима од раније, постоји поверење играча и људи у Савезу. Без обзира на то што су неки спортови добијали више новца, надам се да ће се у наредним месецима решити то питање у нашем најтрофејнијем спорту", рекао је Удовичић.

Он је додао и да му је драго што је ватерполо клуб Црвена звезда поново почео да ради и да се такмичи, али је оценио да је регионална Јадранска лига тренутно најбоље решење за српски ватерполо.

"То је интерес свих, јер ми тренутно са овим ресурсима не можемо да направимо више од три, четири озбиљна клуба. За прављење озбиљног клуба потребно је седам или осам година. Драго ми је због Црвене звезде, јер је она потребна српском ватерполу. Ипак, ствари морају да се раде озбиљно и системски", закључио је он.

Утакмица првог кола Светске лиге Србија-Македонија игра се сутра од 19.15, на базену Ташмајдан, а улаз је слободан. Поред Србије и Македоније, у групи су још Немачка и Шпанија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару