Ватерполисти Србије стигли у Београд

Шампиони Света, ватерполисти Србије допутовали на београдски аеродром "Никола Тесла", где су пред неколико стотина навијача изнели прве утиске. "Ово сада су дани славе, али морамо да будемо обазриви, да останемо на земљи, јер нам је главни циљ и даље Лондон и Олимпијске игре 2012. године", рекао селектор репрезентације Дејан Удовичић.

Најбољи ватерполисти Србије и Света, по слетању на београдски аеродром обратили су се јавности и изнели прве утиске након освојене титуле Светког шампиона.

"Тек смо сада схватили шта смо постигли, када видимо оволико навијача. Ово је велика ствар за српски ватерполо, велика ствар за нас лично, велика ствар за Србију", рекао је на конференцији за новинаре капитен екипе Вања Удовичић, који је са пет голова, два са петерца, био најефикаснији у синоћној победи над Шпанијом у финалу турнира.

"Велика је част бити овде пред вама као број један на свету. Хвала свим људима из репрезентације, саиграчима, стручном штабу, свима. Учинили су ме веома поносним", додао је Удовичић.

Селектор Дејан Удовичић захвалио се играчима на великом успеху, али и упозорио да после победе на Светском првенству у Риму не би требало заборавити основни циљ Ватерполо савеза Србије.

"Ово сада су дани славе, али морамо да будемо обазриви, да останемо на земљи, јер нам је главни циљ и даље Лондон и Олимпијске игре 2012. године", рекао је Удовичић.

Филиповић: Направили смо "право спортско чудо"

Најбољи стрелац Светског првенства Филип Филиповић био је врло кратак, али и јасан.

"Направили смо буквално чудо, право спортско чудо", истакао је Филиповић, док је Никола Рађен додао да су српски ватерполисти "крваво зарадили златне медаље".

Славко Гак је оценио да је турнир углавном граду Италије био "сјајан почетак једне нове генерације, док је Андрија Прлаиновић навео да се не може ни замислити колико је био поносан када је на победничком постољу слушао химну Србије "Боже правде".

Слободан Никић додао је да Светски шампионат није био довољно пропраћен од стране медија и пожелео да, у неким наредним акцијама и наступима ватерполиста Србије, новинари буду на луцу места у још већем броју и да самим тим шампионати буду боље медијски испраћени.

Стефан Митровић, који је због болести играо само на првој утакмици, саиграчима се обратио речима: "Те медаље које носите око врата потврђују да сте стварно најбољи".

Председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић наступ "делфина" у Риму упоредио је са бајком легендарног данског писца Ханса Кристијана Андерсона.

"Све ме ово подсећа на бајку о ружном пачету из које се овај пут изродило 13 белих лабуда", истакао је са осмехом на лицу Совровић.

Србија је у Риму освојила четврту титулу првака света, прву као самостална држава. Екипе Мађарске, Шпаније, Италије и Русије, односно бившег Совјетског Савеза, освојиле су по две.

Грађани Србије своје најбоље ватерполисте моћи ће да поздраве и сутра у 18 сати код торња на Ади Циганлији, где ће они играти ревијалну утакмицу. Свечани дочек ватерполиста, али и српских пливача, биће организован у понедељак у 21 сат испред Градске Скупштине.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару