Рудић: Србија је заслужено победила

Поразом у полуфиналном дуелу против Србије, Хрватска није успела да одбрани титулу првака света, а после преспаване ноћи селектор досадашњег шампиона Ратко Рудић изјавио је да је наш тим заслужено прошао у финале.

"Морам да кажем да је репрезентација Србије противник вредан поштовања, сјајно физички припремљен. Почели су да се припремају месец дана пре нас, а дуго су заједно и одлично се познају, јер је то Партизан појачан Вањом Удовичићем. Због свега тога су уживали углед једног од кандидата за медаљу и то су оправдали", рекао је Рудић на данашњој конференцији за новинаре.

Прослављени југословенски репрезентативац каже да је његов тим направио велики број грешака и примио наивне голове.

"Направили смо већи број грешака и довели се у ситуацију да јуримо резултат, а требало је да буде обрнуто. Примили смо неколико наивних голова, нисмо искористили одређени број играча више, али морам да кажем да су и неке одлуке судија биле у најмању руку проблематичне", каже Рудић.

Према његовим речима, игру репрезентације Хрватске у великој мери је спутао велики број досуђених контрафаулова.

"Контрафаулова је било толико да нам је игра била потпуно поремећена. Тешко је играти утакмицу овог ранга кад вам се одузме десетак лопти. Петерац који је свиран испред мене није постојао, а шест секунди пре краја њихов искључени играч је ускочио у базен. Судије га нису виделе и нису досудили петерац за нас", рекао је Рудић.

Селектор репрезентације Хрватске је на крају закључио да је, када се све узме у обзир, победа Србије била заслужена.

"Догодио се читав низ ствари у тој утакмици, а када се све сабере пресудио је мањи број њихових грешака и њихова мало боља реализација. Ми смо имали своје шансе, нисмо их искористили и заслужено су нас добили", констатовао је Рудић.

Према његовим речима, за Хрватску је сада најважније да заборави утакмицу против Србије и да се што боље спреми за дуел против САД, како би шампионат завршила освајањем бронзане медаље.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару