Србија у полуфиналу

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства у Риму, пошто је у четвртфиналу савладала Мађарску са 10:9.

После велике борбе и преокрета, репрезентација Србије савладала Мађарску после продужетака.

Најефикаснији у српском тиму били су Андрија Прлаиновић и Вања Удовичић са по три гола, док су по два постигли Филип Филиповић и Милан Алексић. Гергељи Киш је постигао три гола за Мађаре, а Данијел Варга и Норберт Хошњански су додали по два.

Србија је успела да одличном игром на почетку меча стекне три гола предности - 5:2, али и да потом пропусти две прилике да са играчем више увећа вођство.

Мађари су искористили пад у игри Србије и да серијом од 5:0 крајем друге и почетком треће четвртине стигну до вођства од 7:5.

Ситуација по Србију додатно се закомпликовала трећим искључењем Душка Пијетловића и повредом другог центра Слободана Никића.
Србија је зато последњу четвртину и оба продужетка играла без центара. Голови Удовичића и Прлаиновића у самом финишу треће четвртине, ипак, Србији су донели изједначење од 7:7.

Прецизни у последњој четвртини били су Киш за Мађаре и Алексић за Србију, па се ушло у продужетке, иако је Живко Гоцић имао прилику да победника одлучи у последњој секунди регуларног тока меча, али је погодио пречку.

Алексић и Габор Киш су затресли мреже противника у првом продужетку, а одлучујући погодак у другом наставку био је дело Филиповића, минут и 37 секунди пре краја.

Српска одбрана је потом успела да пресече напад Мађара, а затим се одлучила и да своју шансу не утроши на шут, већ да лопту чува како би протекло што више времена.

Мађари су, ипак, имали 14 секунди за последњи напад и то са играчем више, али шут Мадараша није био успешан. Победа је тако припала Србији.

Противник Србије у полуфиналу, које ће се играти у четвртак, биће победник дуела браниоца титуле Хрватске и Румуније. Полуфинале је на програму у четвртрак од 16,50 часова.

Преостала два учесника полуфинала биће позната после сусрета САД и Немачке, и Шпаније и Канаде.

Резултати утакмица за пласман од 9. до 12. места

У утакмицама за пласман до деветог до 12. места на 13. шампионату света за ватерполисте у Риму постигнути су следећи резултати:

Црна Гора - Кина 13:5 (2:1, 2:0, 5:1, 4:3)

Аустралија - Италија 8:6 (2:2, 1:1, 3:2, 2:1)

У четвртак, у борби за девето место играће Црна Гора и Аустралија, док ће се у мечу за 11. место састати Кина и Италија.

Број коментара 91

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару