Атмосфера боља, бриге остале

Ватерполисти Србије успели су да у веома тешкој утакмици победе Италију и пласирају се у четвртфинале, али у нашем табору нема ни трага од ефорије, јер су сви свесни да и даље има доста грешака у игри које у дуелу против Мађарске не би остајале некажњене.

"Ни против Италије није било све било идеално, али смо ипак одиграли доста боље него против Шпаније и Аустралије. У утакмици против Мађарске биће најважније да не буде испадања из игре, јер то ствара нервозу и несигурност. Мислим да овај тим може тако да одигра, а сви знамо колико су квалитетни мађарски играчи и о томе је сувишно говорити", рекао је капитен Вања Удовичић.

Селектор Дејан Удовичић казе да смо против Италије одиграли најбољу утакмицу на овом шампионату, али је то и даље испод онога што ова екипа може.

"Такмичење тек почиње и победа против Италије нас неће заварати. То је можда била наша најбоља игра ове сезоне, али знам да можемо још боље. Имамо много мање времена да се одморимо него Мађари, али у четвртфиналној утакмици жеља никоме неће недостајати. У сваком случају, даћемо све од себе", рекао је Удовичић.

Добра вест је да су сви играчи здрави и потпуно спремни за меч. Мађарска је, као и Србија, у великој мери подмладила тим и у Рим је дошла без четворице врхунских играча - Кашаша, Молнара, Сечија и Бенедека. Ради се, ипак, о веома јакој екипи, мада са доста више мана него раније. То се најбоље видело у утакмици против Немачке, која је завршена нерешеним резултатом.

Против Мађара смо ове године одиграли две утакмице, али то сада ништа не значи. Преживели смо Италију и идемо даље. Првенство је пуно чудних резултата и морамо да будемо максимално ангажовани, а видећемо за колико ће то бити довољно", рекао је Живко Гоцић.

Занимљиво је да Мађарска није победила Србију још од финала Олимпијских игара 2004. године и тај податак сигурно ће оптерећивати њихове играче, бар оне млађе који дебитују на шампионатима света.

"Стварамо нови тим, али имамо обавезу да увек играмо на победу. Тако ће бити и сутра против Србије. Нисмо је давно победили и мислим да је коначно време да то урадимо", рекао је један од најискуснијих мађарских ватерполиста Гергељ Киш.

Утакмица Србија - Мађарска на програму је сутра од 14 часова.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару