Србија без финала

Српски ватерполисти нису успели да се пласирају у финале Европског првенства у Загребу. У полуфиналном мечу српски "делфини" поражени су од репрезентације Хрватске резултатом 10:9. Победнички гол за Хрватску постигао Михо Бошковић са петерца неколико секунди пред крај меча.

Репрезентација Србије није се пласирала у финале Европског првенства у Загребу. У полуфиуналном мечу од српских "делфина" боља је била репрезентација Хрватске, која је победила резултатом 10:9, по четвртинама, 2:1, 4:4, 2:2, 2:2.

Тако близу а тако далеко, само неколико секунди деконцентрације "делфина" у последњим секуднама утакмице коштало је Србију финала. У изједначеној утакмици победнички погодак постигао је Михо Бошковић са петерца, неколико секунди пред крај меча. Најстрожа казна досуђена је после фаула над Бурићем у последњим тренуцима хрватског напада са играчем више.

У мечу, који је био прави судар титана, та једна лопта која је одлучивала побеника на крају је била на страни хрватских "баракуда".

На препуном базену у Загребу, пред публиком која је правила паклену атмосферу, српски ватерполисти су се сјајно борили.

Једина четвртина на мечу која је изгубљена је почетна, а предност од једног гола који су Хрвати стекли у том делу игре на крају се показала као одлучујућа.

Од почетка обе екипе су играле чврсто у одбрани. Хрвати су први дошли у предност голом Бурића, када је, после сјајне одбране Сора, овај играч без гледања одбио лопту ка голу "делфина". Србија је изједначила преко Слободана Никића, који је искористио предност играча више, а предност Хрватима враћа Михо Бошковић са петерца.

У наредној четвртини виђена је права голеада, а обе екипе постигле су по четири поготка. Хрвати су голом Јоковића дошли до два гола предности, али убрзо смањује Удовичић. Онда Пјетловић, поново са играчем више у базену доводи резултат у егал, да би на другој страни Обрадовић вратио преност домаћој екипи.

Ново изједначење Србији доноси Гоцић, предност Хрватима враћа Бошковић, Рађен користи предност од два играча више у базену и поново враћа нерешен резултат, али до краја четвртине сјајни Бурић другим голом поново доводи Хрватску у вођство.

У трећој четвртини Хрвати други пут на мечу, после поготка Јоковића долазе до два гола предности. Онда Гоцић и Филиповић са два узастопна гола по ко зна који пут доносе изједначење.

У тим тренуцима, осим изједначења, српски ватерполисти нису никако могли да дођу у вођство, иако су имали неколико прилика да то остваре. До краја четвртине опет сјајни Бурић трећим поготком враћа предност својој екипи.

Оно што је виђено у претходне три четврте поновљено је и у последњој. Србија голом Гоцића поново доноси изједначење, али Хрвати долазе у предност преко Муслима. Пред сам крај меча последњи погодак на утакмици за Србију постиже Стефан Митровић.

После одличне акција са играчем више, који нам је одлично функционисао на овом мечу, Митровић је упливао у два метра, искористио асистенцију и затресао празну мрежу.

Последњи напад имали су Хрвати. Србија се већином добро бранила, али ипак је остала са играчем мање у базену. Бурић се на центарској позицији сјајно изборио за празан простор, лопта му је прослеђена у право време, а српским ватерполистима није остало ништа друго него да га фаулирају.

Најстрожу казну је као и у првој четвртини искористио Михо Бошковић и тако одвео Хрвате у финале Европског првенства.

Српски ватерполисти имају за чиме да жале на овој утакмици, јер само их је пет секунди делило од продужетака. Мали пад концетрације противник је сјајно искористио и преломио меч у своју корист.

Без обзира на пораз и овај пут су "делфини" показали велико срце и челичну вољу. Изабраници Дејана Удовичића су имали против себе сјајног и одморног противника и пет хиљада ватрених навијача и ниједног тренутка нису поклекли.

Уколико буде медаље за Србију на овом првенству она неће бити златна, али када се види како су се момци борили на целом турниру, нису заслужили ништа осим дивљења и честитки целе нације. Србија је изгубила у полуфиналу, али образ српског ватерпола је поново осветлан.

Делфинима сада остаје да се одморе и спреме за утакмицу за треће место коју ће играти против пораженог у другом полуфиналном мечу између Италије и Мађарске.

Број коментара 219

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 22. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару