"Делфини" потопили "ајкуле"

Српски ватерполисти пласирали су се у полуфинале Европског првенства у Загребу. После велике борбе у четвртфиналу побеђена је репрезентација Црне Горе резултатом 6:5 (1:2, 1:1, 2:1, 2:1). Јунак меча Вања Удовичић са четири поготка, док су по један гол постигли Аврамовић и Прлаиновић.

Српски "делфини" поново су потопили црногорске "ајкуле", или боље рећи одбрана Србије, плус Вања Удовичић одвели су српске ватерполисте у полуфинала Европског првенства у Загребу.

Још једна тешка "битка" и још једна велика победа Удовичићевих изабраника. Као и сви претходни дуели ове две вансеријске екипе и овај меч је био тежак и до самог краја неизвесан.

У меч су боље ушли Црногорци, који су голом Јановића први дошли у вођство. Изједначио је Вања Удовичић, док је неколико секунди пред крај четвртине, после можда и једине грешке одбране "делфина" на утакмици, Вукчевић вратио предност Црној Гори.

Србија је и поред примљена два гола у том делу игре приказала сјајну и чврсту одбрану, док је још ровити Соро одлично чувао мрежу.

Одбрана је била адут Удовичићевих изабраника и у другој четвртини. Сјајно су ватерполисти у дефанзиви успевали да "укроте" опасне нападе противника. До средине другог периода одбрамбени бедем "делфина" успео је да украде осам лопти противнику, док су у једној ситуацији успели да са два играча мање одбране гол Сора.

Напад је у тим тренуцима и даље био препуштен капитену Вањи Удовичићу који је другим голом на мечу изједначио резултат. Иако су српски ватерполисти успели да се одбране у већини напада, оЦрногорци су ипак успели да једном затресу мрежу Сора.

Убрзо по почетку треће четвртине Вања Удовичић, који је до тада био једини стрелац за Србију на мечу и постиже и трећи гол и враћа изједначење.

Одбрана Србије је и даље била на висини задатка, а Црногорци једини гол у том делу постижу са петерца, а егзекутор је био Јановић. Ипак, до краја четвртине, када већ никоме од српских ватерполиста није ишло у нападу, одговорност опет преузима Вања Удовичић и својим четвртим поготком опет изједначава резултат.

У последњем делу игре коначно је "делфинима" осим одличне одбране прорадио и напад са играчем више. Прву шансу је после сјајног шута искористио Марко Аврамовић, а онда у најважнијем тренутку на мечу и Андрија Прлаиновић.

Овим головима Србија је успела да се одлепи на два разлике, што је до краја меча било недостижно за Црногорце, који су успели само да голом Гојковића са играчем више, смање.предност "делфина".

Имале су "ајкуле" и последњи напад за изједначење, али је бедем испред голамана Сора и у последњој акцији противника одолео.

Најбољи стрелац у репрезентацији Србије био је Вања Удовичић са четири поготка, док су по један гол постигли Аврамовић и Прлаиновић.

Код Црногораца истакао се Млађан Јановић са два гола.

Противник Србије у полуфиналу биће репрезентација Хрватске која је заузела прво место у Групи А.

Број коментара 160

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару