Србија апсолутни фаворит

У мечу последњег, петог кола Б групе шампионата Европе за ватерполисте у Загребу репрезентација Србије састаће се сутра са селекцијом Немачке, тима који према речима помоћног тренера "делфина" Дејана Станојевића игра веома дисциплиновано.

Српски играчи, међутим, сматрају да су фаворити у дуелу са "панцерима" и да је све у њиховим рукама, не само у сутрашњем мечу већ и на читавом првенству.

"Немачка је изузетно добро припремљена селекција са пар искусних појединаца попут голмана Александра Чигира и Марка Полицеа који дају ритам екипи. Индиивидуално и тимски смо квалитетнији од њих, али то треба да се докаже у базену", поручио је први помоћник селектора Дејана Удовичиха.

Један од главних адута српске репрезентације Филип Филиповић оценио је да наш државни тим током шампионата "напредује, иако то можда није тако видљиво".

"Морамо да повратимо нама својствену стопостотну концентрацију. Нисмо имали среће у одбрани, али да би је заслужили потребно је да и сами дамо максимум", тврди убојити шутер Филиповић и додаје да је за његове саиграче и њега "свака утакмица по значају једнака финалу".

Према његовим речима, и поред тога што Немци имају квалитет, у судару са пуленима искусног селектора Хагена Штама све ће зависити од "наше контроле меча, приступа и ритма који наметнемо". 

Андрија Прлаиновић, који на континентаслној смотри у престоници Хрватске споро улази у шутерску форму без устручавања истиче да очекује победу Србије.

"Све екипе које су се пласирале на Европско првенство су врхунске. Ми ћемо морати да у наставку шампионата поправимо игру у одбрани: Верујем да ћемо у најважнијим сусретима бити прави", нагласио је Прлаиновић.

Репрезентације Србије и Немачке коло пре краја такмичења по групама обезбедиле су пласман у четвртифнале, а у сутрашњем директном окршају одлучиваће са којег ће места играти у елиминационој фази.

Србија може до првог места у Б групи и дирекног пласмана у полуфинале само у случају да се сутра у Загребу деси чудо и репрезентација Македоније победи фаворизовану Мађарску.

Утакмица Србија - Немачка игра се сутра од 10 часова на базену Спортског центра "Младост" у Загребу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару