"Делфини" убедљиви и против Немаца

Српски ватерполисти су изгледа најбоље сачували за крај. У последњем мечу групне фазе такмичења "делфини" су, после најбоље игре приказане у досадашњем току Европског првенства, убедљиво савладали репрезентацију Немачке, резултатом 17:3. Најбољи стрелци Филиповић и Удовичић са по три поготка.

Силовито како су почели, српски "делфини" су и завршили такмичење по групама. У последњем колу Групе Б извојевана је убедљива победа над Немцима резултатом 17:3, по четвртинама 4:2, 5:0, 2:0, 6:1.

Иако се од противника очекивао јачи отпор, већ у другој четвртини коју је Србија добила са 5:0 било је јасно да ће ово бити само још један тренинг Удовичићевих изабраника.

Док су у првој четвртини коју су изгубили са 4:2 "панцери" и приказали неку игру, она се распала већ у наставку меча.

"Делфини" су просто одували Немце у других седам минута меча. До изражаја је тада дошла чврста одбрана која ниједном није попустила, док су у нападу виђени веома атрактивни голови, попут оних које су постигли Прлаиновић из велике даљине, и Гоцић на асистенцију Филиповића.

И у наставку одбрана Србије била је непробојна за немачке ватерполисте. Ни у трећем периоду "делфини" нису примили ниједан погодак. Ипак, и "панцери" су подигли ниво своје одбране па су Удовичићеви изабраници "само" два пута поентирали.

У последњој четвртини српски ватерполисти  нису поновили грешке из прошле утакмице, када су пустили Македонцима да постигну чак шест голова, овај пут одбрана је у том периоду само једном попустила.

Немци су опроштајни погодак дали на средини последње четвртине, а тих седам минута, напад "делфина" био је немилосрдан и постигао чак шест погодака, а истакао се Вапенски са два гола.

Може се рећи да је против Немаца приказана до сада најбоља игра српске репрезентације на шампионату. Није било ни секунда опуштања цео меч, а српски ватерполисти "решетали" су противнички гол до последње секунде меча.

Охрабрује чињеница да је игра целе екипе у успону, а форма је изгледа темпирана за прави моменат, када почну борбе у елиминационој фази такмичења.

Србија је овом победом највероватније заузела друго место у групи Б и чекаће расплет у Групи А, одакле ће јој трећепласирана екипа бити противник у борби за полуфинале.

Најбољи стрелци у српској репрезентацији били су Удовичић и Филиповић са по три поготка, Рађен, Гоцић, Никић и Вапенски постигли су по два гола, док су Алексић, Прлаиновић и Пјетловић постигли гол мање.

 

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару