Србија против Италије у осмини финала

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у другу фазу 13. Светског првенства у ватерполу пошто је последњој утакмици предтакмичења играла нерешено против Аустралије 8:8 (2:1, 1:2, 3:4, 2:1) и освојила друго место у Ц групи.

Друго место на табели групе значи да ће Србија у недељу у баражу за пласман у чевртфинале играти против домаћина турнира Италије која је у последњем колу савладала Македонију са 12:5.

Противник српским ватерполистима у евентуалном четвртфиналу, које је на програму у уторак, биће репрезентација Мађарске.

Меч је одигран на базену "Форо Италико" пред око 250 гледалаца, а судили су Таркот (Канада) и Гомес (Италија).

Србија: Соро, Аврамовић, Гоцић 1, Удовичић 1, Гак 1, Душко Пијетловић , Никић, 1, Алексић, Рађен, Филиповић 3, Прлаиновић 1, Гојко Пијетловић.
Аустралија: Стентон, Кембел 1, Клиленд, О'Калохан, Мејтленд 1, Мартин, Котерил 3, Ричардсон, Велан 3, Милер, Хајден, Бојд, Квинлајван.

Играч више: Србија 6 (2), Аустралија 6 (1).
Петерци: Србија 1 (0), Аустралија 1 (1).

Након велике борбе, у утакмици у којој је мало тога полазило за руком репрезентативцима Србије, изабраници селектора Дејана Удовицића успели су да освоје бод и обезбеде друго место у групи.

Нерешени исход окршаја два по свему равнорпавна ривала најрпаведнији је епилог дешавања на римском базену, а с обзиром на приказано, српски репрезентативци могу бити задовољни билансом у првој фази такмичења.

Слично као и против Шпаније у првом колу, наш државни тим је меч одиграо са доста осцилација. Поново се на половини последњег периода игре указала шанса да се анулирају сви пропусти и да се оствари победа, али још једном "бели орлови" нису умели да искористе бројчану предност и стекну осетнију предност.

Уследио је противудар Аустралије, која је искористила петерац и стигла до бода.

Утакмицу је обележио јако спор ритам и много погрешних додавања и изгубљених лопти на обе стране.

Српска репрезентација се доста мучила у нападу, без правих решења у ситуацијама са играчем више. Већина атака свела се индивидуалне акције, пре свега расположеног Филипа Филиповића, а голови су постизани уз доста проблема.

Већи део меча центри српске екипе били су одсечени од остатка тима, док им је лопта тешко протурана кроз густе редове аустралијске одбране. У тренуцима када су Душко Пијетловић и Слободан Никић долазили до даха, почетком последње четвртине, изборено је неколико искључења ниихових чувара, а Србија је тада приказала можда и најбољу игру од почетка првенства.

Репрезентација Аустралије имала је троком сусрета неколико добрих периода у игри, али није успела да сачува вођство од два гола, стечено почетком друге четтвртине. Упркос великим осцилацијама, константност у игри код "кенгура" приказали су Роберт Мејтленд, Џон Котерли и Томас Велан.

Табела:

1. Шпанија 3 0 0 35:24 6
2. Србија 3 1 1 1 37:22 3
3. Аустралија 3 1 1 1 32:28 3
4. Казахстан 3 0 0 3 15:45 0

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару