Против Аустралије без права на грешку

Ватерполо репрезентација Србије игра од 10.50 часова против селекције Аустралије утакмицу трећег кола Ц групе првенства света.

У нормалним околностима био би то меч без превелике тензије, али после пораза на старту против Шпаније, сви су свесни да је свака наредна утакмица квалификациона.

Уколико победимо или одиграмо нерешено, у осмини финала бисмо играли против Италије, или можда чак Македоније, која ће се сутра против домаћина борити за треће место у групи. Пораз би нас одвео на доста снажније Румуне, који су јуче у свему надиграли Италијане.

Охрабрује то што се нико у нашем тиму не бави комбинаториком, нити превише размишља о даљем току такмичења, јер сви знају да нас само победе воде до остварења циља, борбе за медаље.

"Не интересују нас комбинације, морамо да победимо. Озбиљна су екипа, мада против Шпаније нису показали шта знају. За разлику од ранијих година, сада су тактички много бољи, дисциплинованији. Са играчем више комбинују до последњег тренутка и тешко се успешно бранити. Све је, упак, у нашим рукама. Мислим да чак 80 одсто зависи од нас", каже Живко Гоцић.

Андрија Прлаиновић верује да ћемо имати снаге да забележимо победу и каже да је најважније да сада не размишљамо и Италији.

"Како знамо и умемо морамо до бодова. Против Шпаније смо пропустили шансу и потрошили право на грешку. Аустралијанци нису лак противник, физички су увек добро припремљени. Ми смо против Казахстана од почетка до краја играли у истом ритму и са те стране сам задовољан. Сада не смемо да се оптерећујемо Италијом, мада сви знамо шта нас чека у дуелу против домаћина на испадање", рекао је Прлаиновић.

Никола Рађен каже да треба заборавити све, осим утакмице против Аустралије.

"Дошли смо у Рим да покажемо да знамо да играмо. Не сме да се понови утакмица са Шпанијом, јер смо тај меч јако лоше одрадили. Ценим Аустралију и само нам је она у глави. Нипошто не смемо да се бавимо рачуницама, јер тако најбоље играмо. Нисмо дошли да будемо епизодисти и мислим да ћемо то доказати, не само у сутрашњој утакмици", рекао је Рађен.

После нашег неуспеха у првом колу, Аустралијанци су били уверени да могу до првог места у групи и пораз од Шпаније им је веома тешко пао.

"Правили смо истре грешке као Срби и изгубили смо. Сада се боримо за друго место у групи са веома снажном, али ипак рањивом екипом. Даћемо све од себе, а сада заиста не могу да кажем да ли ће то бити довољно за победу", рекао је селектор репрезентације Аустралије Џон Фокс.

У Рим је, иначе, допутовао Петар Филиповић, који би требало да замени оболелог Стефана Митровића. Он је данас одрадио тренинг са екипом, али Међународна пливачка федерација још није одлучила да ли ће нам дозволити да заменимо играча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару