Задовољство због правог приступа утакмици

После неочекиваног пораза против Шпаније на старту првенства света, ватерполо репрезентација Србије је убедљиво савладала Казахстан резултатом 20:3, а сви у нашем тиму истичу да највише разлога за задовољство могу да имају због правог приступа утакмици.

"Тешко је било шта рећи после овакве утакмице, али је сигурно да нам овакве победе дају сигурност. Можда је могло и боље, али је важно да смо ушли у ритам и да сада можемо мирно да се усредсредимо на важан меч против Аустралије. Више немамо право на грешку. Коцкања не сме да буде", рекао је капитен Вања Удовичић.

Један од најбољих играча у утакмици против Казахстана Филип Филиповић каже да је данас одбрана била много сигурнија него јуче.

"Кренули смо озбиљно од почетка. Добра одбрана нам је омогућила контре и то је узрок високог резултата. Било је, додуше, и мањих грешака које смо платили головима. Знам да ће их бити и касније, али је важно да их не платимо скупо. На реду је Аустралија и мислим да имамо велике шансе да победимо", рекао је Филиповић.

Највише примедби имао је селектор селектор Дејан Удовичић, који се није обазирао на податак да смо постигли 20 голова, већ на то што смо примили три.

"Љут сам јер смо примили три гола, два из игре и један из грешке са играчем мање. Ипак, морам да кажем да смо деловали сигурније него јуче. Приметио сам потребну озбиљност. Битно је да и даље размишљамо позитивно и да грешке којих ће сигурно бити и у наредним мечевима сведемо на минимум", рекао је Удовичић.

До утакмице против Аустралије, која је на програму у петак од 10,50 часова, биће решено и питање замене за болесног Стефана Митровића. Млади репрезентативац би могао већ за пар дана да се врати у Београд, јер опоравак тече добро.

Савез је уз комплетну документацију затражио измену играча, а из Србије је позван центар Војводине Петар Филиповић. Пре тога се очекује одлука Међународне пливачје федерације, која би морала да буде позитивна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару