Србија освојила Светски куп

Српска ватерполо репрезентација победила је Хрватску 13:7 (4:0, 2:3, 5:3, 2:1) у финалу Светског купа у Румунији у Орадеи. Ватерполисти Србије су одбранили трофеј из Будимпеште освојен 2006. године. После успехa у Светској лиги у Нишу и трофеја из Румуније, јасно је да ће Србија бити један од главних кандидата за златну медаљу на Европском првенству у Хрватској.

Иако је Србија изгубила од Хрватске у првом колу, финални меч је донео сасвим другачију слику. Прва четвртина је протекла у потпуној доминацији нашег тима. Одлична одбрана, поготову са играчем мање, изнедрила је велику сигурност и смелост у нападу. Удовичић и Гоцић су ударцима из даљине тресли хрватску мрежу по два пута. Селектор Хрватске Ратко Рудић покушао је пресингом да заустави наше ватерполисте али безуспешно. Прву четвртину Србија је добила 4:0.

Друга деоница била је много неизвеснија. Меч је почео да личи на окршај прве и треће репрезентације света. Хрватска је заиграла много организованије у нападу. Удрацима са дистанце и игром преко центра Хрвати су билимного опаснији по наш гол. Из два играча више, постигли су два гола и уз леп гол капитена Бошковића наговестили драматичнији меч. Друга четвртина припала је Хрватској резултатом 3:2.

Међутим у трећој четвртини Србија није дозволила да се истопи предност стечена превасходно у првој четвртини. Шутеви Филиповића и Гоцића са дистанце били су делотворни и донели су у том делу меча предност нашој репрезентацији од пет голова у једном тренутку. У финишу треће деонице опуштање уз динамичне противнике могло је да буде непријатно када су се Хрвати приближили на четири гола заостатка, али је Гоцић поготком показао Хрватској да ће пехар остати у нашим рукама. Србија је добила трећу четвртину 5:3.

Резултатски капитал од пет голова био је довољно охрабрење да се елимише свака пресија у последњем делу меча. Наши су играли растерећено, Хрватска је јурила предност али ипак је Србија оставрила још један велики успех, трујумфом у Светском купу. Победа у финалу је лепа увертира пред Европско првенство у Хрватској, које почиње 29. августа.

Број коментара 86

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару