Пораз Србије у полуфиналу, Црна Гора у финалу Светске лиге

Ватерполо репрезентације Србије није успела да се пласира у финале Светске лиге пошто је у полуфиналу савладана од Хрватске резултатом 7:5. У другом полуфиналу Црна Гора је савладала САД са 10:6.

У слабој утакмици са пуно грешака ватерполисти Србије нису изборили прилику да бране трофеј освојен прошле године у Ђенови. Хрвати су били концентрисанији и сигурнији, па су заслужено изборили пласман у финале Светске лиге.

Напад наше репрезентације био је слаб, безидејан, на моменте чак и без храбрости. Прлаиновић и Филиповић су већ у првој четвртини имали две личне грешке, Удовичића није хтео шут, а осим голмана Сора, остали нису показали ништа посебно осим борбености.

Ни Хрвати се нису представили у неком бољем светлу, али су умели да искористе грешке противника. Србија се после 1:4 приближила на минус један, међутим, никако није имала решење да потпуно преокрене утакмицу.

Када је Сукно 3,05 минута пре краја меча погодио за вођство од 7:4 питање победника је било решено, наши смањују на 7:5, што се испоставило као коначан резултат.

Репрезентација Србије ће у недељу у утакмици за треће место играти против САД. У финалу се састају Црна Гора и Хрватска. 

Изјаве после утакмице Србија - Хрватска:

Удовичић: Желели смо победу

"Желели смо победу. Не могу да се отмем утиску да смо ривалу поклонили неколико голова. Са друге стране, играч више је био слаб, као да смо изгорели у жељи да што пре постигнемо гол против искуснијег ривала", рекао је селектор Србије Дејан Удовичић.

Рудић: Утакмицу одличили "лаки" голови

"Прибојавали смо се Србије која има тим за респект. Ипак, све је ишло по неким нашим жељама, добили смо и прилику да лако постигнемо два гола. То је решило питање победника, јер је утакмица дуел био апсоултно равноправан", рекао је Рудић.

Вања Удовичић: Напад није радио, почевши од мене

"Није срамота изгубити од светског првака, поготово у мечу у којем смо све време држали прикључак. Нажалост, напад није радио, почевши од мене. Пуно смо промашивали и то нас је коштало. Са друге стране, видели смо где смо и шта треба да радимо", казао је он.

Душко Пијетловић: Направили смо превише грешака у одбрани

"Мислим да смо им поклонили утакмицу. Нису ништа посебно играли, али су наше грешке у одбрани, када смо примили јефтине голове, одлучили. Ни напад са играчем више није исао и пораз је био неизбежан", закључио је Пијетловић.

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару