Читај ми!

Ватерполо клуб Раднички Крагујевац представио тим за нову сезону

Ватерполо клуб Раднички промовисао је тим за нову сезону и најавио високе амбиције у сва четири такмичења у којима ће учествовати.

Ватерполо клуб Раднички Крагујевац представио тим за нову сезону Ватерполо клуб Раднички Крагујевац представио тим за нову сезону

Промоција је одржана у просторијама Књажевско-српског театра, пред бројним пријатељима клуба. Раднички у нову сезону улази с великим бројем појачања, на челу са петорицом олимпијских шампиона са летошњих Олимпијских игара у Паризу, предвођени дугогодишњим тренером Урошем Стевановићем, који је у постао тек пети селектор који је у последњих 40 година освајао злато на највећој светској спортској смотри.

"Изузетно ми је задовољство и част што на једном оваквом месту које одише историјом и традицијом представљамо екипу и надам се да ће то постати традиција и у наредним сезонама. Југослав Васовић и ја смо већ 11 година у Крагујевцу, у Ватерполо клубу Раднички, заједно смо прошли све од врха до дна и до неких висина, успона, падова, и неуспеха", почео је обраћање медијима Стевановић.

Истакао је да тренер Радничког да очекује занимљиву сезону. 

"Ови момци нам дају оптимизам да ће ова сезона бити узбудљива, занимљива и успешна, и право уживање за све који долазе на базен у Крагујевцу да нас бодре, као што су то чинили и у претходним годинама", додао је Стевановић.

Крагујевчани ће играти на четири фронта – Суперлиги и Купу Србије, Регионалној лиги и Европи и на сва четири гаје највише амбиције. Већ за викенд очекује их наступ у квалификацијама за Лигу шампиона у Крагујевцу, где ће им ривали бити мађарски БВСЦ Зугло у петак од 20.00 часова, грчки Вуљагмени у субота од 20.00 и Младост из Загреба у недељу у 20.00 часова.

"У последње две године смо без трофеја који су увек били амбиција и циљеви клуба. Надамо се да ћемо то исправити и ова екипа нам улива поверење, не само појавом и успесима у каријерама, већ и радом у две-три недеље колико смо на окупу. Пред нама је изузетно захтевна сезона, већ од петка, кад нас очекују три тешке утакмице у три дана, против изузетно квалитетних противника. Даћемо све од себе да се пласирамо у Лигу шампиона, што би дало леп увод у ток целе сезоне", закључио је Стевановић.

Уз тренера Стевановића, један од твораца успеха, директор Југослав Васовић, истакао је породичну атмосферу која краси клуб.

"Цела ова наша акција се зове 'фамилија'. Сматрамо да смо сви једна велика породица и то сви у клубу знају и осећају. У фамилији буде и проблема, успеха и неуспеха. Сигурно ћемо урадити све што можемо да навијачи и сви који подржавају клуб, буду задовољни, нашим изгледом понашањем, борбом и начином на који представљамо наш град и државу. Желим свима да се много радују са нама, како сада, тако и у будућим годинама", рекао је Васовић.

Једно од највећих појачања Радничког ове сезоне је Никола Јакшић, троструки олимпијски шампион и капитен репрезентације Србије.

"Мој прелазак у Раднички јесте био помало неочекиван, све се десило после Олимпијских игара. Мислим да је ово прави потез за мене и моју каријеру и верујем да ће бити једна јако лепа прича. Наравно то све зависи од нас. Покушаћемо да освојимо сва такмичењима у којима играмо, па тако и Лигу шампиона. Очекују нас најпре квалификације и три јако тешка ривала. Све су то екипе које су се умногоме промениле ове сезоне, као што је то случај и са нама и стога турнир долази прерано за све учеснике. Подвлачим да доста тога зависи од нас и ако будемо прави верујем да ћемо успети да се квалификујемо", истакао је Јакшић.

Састав екипе: Радослав Филиповић, Страхиња Рашовић, Немања Станојевић, Филип Јанковић, Марко Јанковић, Душко Пијетловић, Радомир Драшовић, Никола Јакшић, Душан Васић, Лазар Вићковић, Петар Јакшић, Никола Муришић, Стефан Тодоровски, Валико Дадвани, Богдан Гавриловић, Лазар Антић, Самуил Цветанов, Борис Басов, Немања Ђорђевић, Димитрије Пецељ, Борис Божиновић.

Тренер: Урош Стевановић;

Помоћни тренери: Драган Козомора, Милош Остојић, Тихомир Николић, Милош Васојевић;

Физиотерапеут: Владимир Радовић;

Доктори: Владан Поповић, Јелена Поповић, Стефан Трујановић.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару