Читај ми!

Пијетловић поново у базену, ватерполиста појачао Раднички из Крагујевца

Ватерполиста Душко Пијетловић нови је играч Радничког из Крагујевца. Пре нешто више од две недеље, Пијетловић је објавио крај играчке каријере, али се ипак одлучио да појача крагујевачки тим.

У смирај прелазног рока, само пар дана након преласка капитена ватерполо репрезентације Србије Николе Јакшића у Раднички је стигао и Душко Пијетловић.

Трансфер некадашњег репрезентативца Србије уследио је неочекивано, јер је Пијетловић пре петнаестак дана објавио крај каријере. Из Радничког су саопштили да се на њихов позив у кратком року предомислио.

"Једноставно и искрено, добио сам позив који нисам могао да одбијем. Имао сам разговоре са Урошем Стевановићем, који је недавно постао освајач Олимпијских игара и тешко је одбити тренера који је остварио тако велики успех. Амбиције нам се поклапају желимо да победимо у свакој утакмици, у свим такмичењима и да није тако, не бих ни долазио", истакао је Пијетловић. 

Раднички је створио добар тим, који ће без покушати да се домогне трофеја у наредној сезони, а први изазов имаће већ за десетак дана, када ће у Крагујевцу угостити турнир квалификација за Лигу шампиона.

"Амбиције су високе, али не може све одједном. Потребно је да прође неки временски период прилагођавања нових играча на средину, као и привикавања старих играча на нове. Надам се да ћемо се што пре уклопити и укомпоновати за овај први, изузетно важан турнир квалификација за Лигу шампиона, а како време буде одмицало бити све бољи и спремни за највише изазове на крају сезоне", рекао је ватерполиста.

Подсетимо, у летњем прелазном року Раднички су претходно појачала петорица златних олимпијаца из Париза: Никола Јакшић, Страхиња Рашовић, Радомир Драшовић, Радослав Филиповић и Петар Јакшић, те црногорски центар Никола Муришић и Душан Васић.

Поуздани центар, Душко Пијетловић је протекле три сезоне провео у редовима највећег ривала Радничког за домаће трофеје, Новог Београда, па веома добро познаје прилике у крагујевачком табору.

"Одлично сам упознат са дешавањима у Радничком, пре свега 'преко нишана' у протеклих неколико сезона. За поштовање су континуитет рада и константно подизање квалитета, то је чињеница коју нико не може да оспори. Раднички је добар клуб, поготово за рад и напредак млађих играча, а надам се да ћемо се и ми старији уклопити и да ћемо уз један микс младости и искуства доћи до жељених резултата", навео је Пијетловић.

Ватерполиста игра на позицији центра, а у каријери је освојио четири олимпијске медаље, од којих по две златне (2016, 2020) и бронзане (2008, 2012), као и четири на Светским првенствима - два злата (2009, 2015), сребро (2011) и бронзу (2017). Пет пута је са Србијом био првак Европе (2006, 2012, 2014, 2016, 2018), по једном други (2008) и трећи (2010). Светску лигу освајао је чак 11 пута, уз бронзу 2009. године, а Светски куп три пута, уз бронзу 2018.

Пијетловић је подједнако успешан и на клупској сцени, играјући за Војводину, Партизан, Про Реко, Црвену звезду, Синтез из Казања, Динамо из Москве, мађарски Солнок и Нови Београд.

Четири пута је освајао Лигу шампиона са три различита клуба - два пута са Про Реком (2012, 2015) и по једном са Партизаном (2011) и Звездом (2013). Са Солноком је освојио Еврокуп (2021), а у својој ризници медаља има и ону из Суперкупа Европе са Про Реком из 2015. Бар по једном је био првак сваке државе у којој је наступао - осам пута у Србији, четири у Италији, два у Русији и једном у Мађарској. Три пута је освајао и Јадранску лигу.

понедељак, 02. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару