Победа Партизана у првој утакмици четвртфинала

Ватерполисти Партизана победили су дубровачки Југ са 11:9 (1:3, 4:2, 3:2, 3:2) у првој утакмици четвртфинала Евролиге.

Партизан је до победе дошао после велике борбе, уз судије које ду биле наклоњене противнику. Међутим ватерполисти Партизана ношени фантастичним навијањем препуног пливалишта на Бањици успели су да изборе победу од два гола разлике.

Југ је повео са 2:0 и 3:1, али је Партизан до полувремена успео да изједначи на 5:5. Шампион Србије одлично је почео друго полувреме, када је први пут дошао до вођства, а онда стекао и три поена разлике, 8:5.

Југ је, међутим, брзо узвратио и до краја треће четвртине пришао на само гол заостатка, 8:7. Партизан је у последњој четвртини покушавао да стекне два гола разлике и на крају успео у томе.
Најефикаснији у Партизану био је Душко Пијетловић са пет постигнутих голова. Владимир Вујасиновић постигао је два, а по једном су стрелци били Никола Рађен, Филип Филиповић и Живко Гоцић.

Сандро Сукно постигао је три гола за Југ, Тихомил Врањеш и Михо Бошковић по два, а по један гол постигли су Тони Азеведо и Андро Бушље.

Реванш се игра 22. априла у Дубровнику. Победник ће се пласирати на завршни турнир у Ријеци  22. и 23. маја.

Удовичић: Резултат је активан са обе екипе
"Могли смо и боље, али ово је активан резултат за оба тима. Рекао сам и пре утакмице да се у Београду неће ништа завршавати. Моја екипа је током целе утакмице имала проблема да се навикне на ритам суђења", рекао је Удовичић.

Пијетловић: Победа упркос грешкама.
"Лоше смо почели, дозволили смо Југу да поведе. Такве ствари морамо да исправимо пре реванша, јер се у Дубровнику неће праштати. Правили смо грешке и примили неке глупе голове, а понекад смо били лоши и у одбрани са играчем мање", рекао је Пијетловић.

Тренер Југа Елвис Фатовић: Могли смо да одиграмо боље
"У почетку смо били бољи, али смо на крају морали да јуримо резултат. Могли смо да одиграмо боље, али и лошије. Очекујем бољу игру у Дубровнику, мада ће бити тешко. Надам се пуним трибинама, јер је Партизан атрактиван противник", рекао је Фатовић.

Никша Добуд: Резултат "релативно добар"
"Нисам незадовољан, релативно је добар резултат. Могли смо боље да прођемо, јер смо поклонили неке голове. Резултат је отворен и можемо да надокнадимо два гола у реваншу", рекао је Добуд.

Резултати четвртфинала:
Олимпијакос (Грчка) - Младост (Хрватска) 8:5 (2:2, 2:2, 1:0, 3:1)
Приморац (Црна Гора) - Јадран Херцег Нови (Црна Гора) 12:12 (2:4, 4:2, 4:3, 2:3)
Партизан (Србија) - Југ (Хрватска) 11:9 (1:3, 4:2, 3:2, 3:2)
Вашаш (Мађарска) - Про Реко (Италија) 8:11 (1:4, 3:1, 3:4, 1:2)

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару