Удовичић: Никаква предност не гарантује миран реванш

Тренер ватерполиста Партизана Дејан Удовичић оценио је уочи прве четвртфиналне утакмице Евролиге против дубровачког Југа, да никаква предност његовог тима неће гарантованти миран пут на реванш.

"Екипа Југа је, као и Партизан, препуна квалитетних играча који подједнако добро играју и на страни и код куће", изјавио је Удовичић на конференцији за новинаре која је одржана у просторијама трофејног београдског клуба.

Према речима Партизановог тренера, црно-бели би, сходно искуству стицаном претходних година на међународној сцени, требало одвојено да посматрају два сусрета са Југом, јер је само у том случају могућ добар резултат и пласман на завршни турнир у Ријеци.

"Сматрам да ће меч у Београду бити веома отворен", оценио је Удовичић и додао да очекује пуне трибине, јер без подршке навијача, како је рекао, Партизанови ватерполисти не би овако брзо сазрели за врхунске домете.

Он је нагласио да је задатак његових изабраника да у сваком сусрету иду на победу, без обзира на име и квалитет ривала, а дуели са Југом биће од оних у којима нема изразитог фаворита.

У протекле три сезоне клуб из Дубровника је два пута елиминисао Партизан, али Удовичић сматра да тај податак не треба много да оптерећује црно-беле, с обзиром на то да су састави тимова донекле измењени и да је свака утакмица прича за себе.

Голман Партизана Слободан Соро истакао је да ће Југ пуно наде полагати у реванш, који се игра за две седмице у Гружу и додао да ће његовим саиграчима нешто лакше бити да играју на Бањицици пред својим навијачима.

"Сви у клубу смо свесни значаја четвртфиналних дуела и на нама је да пружимо максимум и покушамо да елиминишемо једну нод најбољих европских екипа", закључио је Соро.

Пви сусрет Партизана и Југа на програму је у среду од 20,30 часова, а из београдског клуба је саопштено да ће бити монтиране чак три трибине, уз постојећу на западу.

Експедиција Југа стиже у Београд у уторак, а меч ће судити Словенац Маргета и Мађар Кисељи.

Победник двомеча између Београђана и Дубровчана пласираће се на завршни турнир, а у полуфиналу фајнал фора играће против успешнијег из четвртфиналног меча у коме се састају актуелни првак Европе италијански Про Реко и мађарски Вашаш.

Завршни турнир биће одржан у Ријеци 22. и 23. маја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару