Прлаиновић тражи обе победе

Ватерполиста Партизана Андрија Прлаиновић рекао је да није незадовољан жребом за четвртфинале Евролиге и да ће његова екипа ићи на обе победе против дубровачког Југа и тако се пласирати на завршни турнир Евролиге.

"Нисам незадовољан и радујем се сусретима с Југом. Четвртфинале је за сваку екипу најважнији дуел у сезони и сви ће се трудити да баш тада достигну зенит", рекао је Прлаиновић агенцији Бета после жреба у Риму.

"Наш циљ је да идемо до самог краја такмичења, а да бисмо то урадили, морамо да побеђујемо и најјаче тимове у Европи. Очекујем да сви будемо спремни и здрави и да у најбољој форми дочекамо утакмице са Југом", рекао је Прлаиновић.

Црно-бели су освојили прво место у групи Д без пораза, али је жребом одлучено да се реванш игра у Дубровнику. Прлаиновић сматра да одсуство предности домаћег терена није препрека за остварење Партизановог циља.

"Систем такмичења у ватерполу је мање квалитетан него у неким другим спортовима. У нашем спорту за освајање првог места практично не добијаш никакву награду и ниси повлашћен, као што је то, рецимо, случај са кошаркашком Евролигом", објаснио је.

"Ми јесмо прижељкивали реванш у Београду, али на крају се поставља питање да ли би то сигурно била наша предност. Обе утакмице морамо да гледамо одвојено и желимо да победимо и у Београду и у Дубровнику", рекао је првотимац Партизана.

Прлаиновић је навео и да Југ по резултатима у последњих неколико година и тренутном саставу спада међу најозбиљније фаворите за освајање титуле првака Европе.

"Нема потребе да се то доводи у питање. Они су последњих пет година сигурно међу три-четири најбоље екипе у Европи. Ове сезоне освојили су и прво место у Јадранској лиги, играју добро и имају одличан тим.

Спадају у најужи круг фаворита за титулу", закључио је Прлаиновић.

Прва утакмица четвртфинала игра се 8. априла у Београду, а реванш је две недеље касније у Дубровнику. Победник двомеча пласираће се на завршни турнир који се игра 22. и 23. маја у Ријеци.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару