Читај ми!

Рашовић и Гоцић после освајања титуле: Фокус и посвећеност донели трофеј

Ватерполо клуб Нови Београд организовао је дружења са новинарима на базену Спортског центра „11. април“ поводом тријумфа у финалу плеј-офа Суперлиге Србије на коме су освајачи титуле говорили о игри и утисцима током протекле сезоне. Велико задовољство што су успели да одбране титулу исказали су Страхиња Рашовић и шеф стручног штаба Новог Београда Живко Гоцић.

“Увек је лепо постати првак државе и веома сам срећан што смо одбранили титулу шампиона.“, рекао је ватерполиста Новог Београда Страхиња Рашовић током дружења са новинарима.

Новобеограђани су у финалној серији са 2:0 савладали Црвену звезду и тако стигли до друге узастопне титуле првака, односно трећег трофеја од оснивања клуба.

Рашовић је честитао саиграчима и стручном штабу, али је честитке упутио и ватерполистима Звезде, за које је рекао да да су у другом делу сезоне играли веома лепо.

"Мислим да смо се овог пута за финале добро психички припремили. Два трофеја су нам већ измакла ове сезоне. Видели смо себе као победнике и у Купу Србије и у регионалном такмичењу, али то се нажалост није десило. Сада смо ипак боље подесили наше главе, били смо фокусирани и ишли смо корак по корак. Држали смо један ниво игре од првог до последњег минута у обе утакмице и то нас је довело до убедљивих победа“, истакао је Рашовић.

Оно што предстоји Новобеограђанима је учешће на завршном турниру Лиге шампиона, који се од 31. маја до 3. јуна одржава у Београду.

"На Фајнал-ејту свако сваког може да добије. Ту ће се наћи ватерполо крем и најбољи играчи. Имамо среће што играмо код куће и зато се надам да ће базен бити попуњен, као што је било и прошле године, јер нам је то стварно био ветар у леђа и огромна мотивација. Пуне трибине и та подршка нас могу погурати до жељеног циља. Већ у четвртфиуналу за ривала ћемо имати Олимпијакос или Про Реко, тако да нема фаворита или лаких противника. Али, ако желиш да будеш први мораш сваког да победиш зато је и редослед небитан“, констатовао је Рашовић.

Шеф стручног штаба Новог Београда Живко Гоцић честитао је играчима на уложеном труду, великој мотивацији и посвећености да се освоји тофеј, а руководству клуба се захвалио на врхунским условима који су обезбеђени за тренинг и припрему.

"Имам осећај да је форма почела да се диже у правом тренутку. Имали смо доста успона и падова током сезоне, али у последње две недеље сви параметри су показивали да наша форма иде узлазном путањом“, рекао је Гоцић.

Надам се да ћемо, пре свега што се тиче форме, да наставимо у правом смеру, додао је он.

"У уторак нам предстоји последњи меч лигашког дела елитног такмичења против Шпандауа. То је последња утакмица групне фазе, коју никако не смемо да потценимо. Морамо да пробамо да тај дуел искористимо на најбољи могући начин и ставимо га у службу припреме за Фајнал-ејт. Тај турнир ће свакако бити веома захтеван и напоран. Састаје се најбољих осам екипа и свака има своје шансе. Ипак, дубоко верујем да ћемо дати све од себе, чак и више од својих могућности да забележимо добар резултат“.

Гоцић је прокоментарисао и фантастичну игру Алвара Гранадоса у другој утакмици финалне серије са Црвене звездом у којој је шпански репрезентативац постигао чак 10 голова.

"Заиста незапамћен учинак. Невероватно. Дуго сам у ватерполу, играо сам дуго на врхунском нивоу и ја то нисам видео и чуо да је неко у тако битној утакмици, у неком финалу постигао 10 голова. Не желим да звучи као фраза, али Алваро не игра сам и он то сам не би могао да оствари без подршке саиграча. Екипа му је омогућила да искочи у први план, што и јесто лепота ватерпола и представља снагу нашег тима. Мени је веома драго због њега што је поставио својеврстан рекорд садашњим и будућим генерацијама да покушају да у финалу дају 10 голова. И, хвала му од срца", закључио је Гоцић.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво