Партизан бољи од Марсеја

Ватерполисти Партизана победили су у Марсеју истоимени домаћи тим са 15:14 у последњем, шестом колу Групе Д Евролиге.

"Црно-белима", који су још раније осигурали прво место у групи, то је пета победа у овом такмичењу, уз један нерешени резултат.

Утакмица је одиграна пред око 1.000 гледалаца, а судли су Герт (Холандија) и Михалис (Грчка).

Марсељ: Гасо, Томашевић, Јаблонски, Одон 3, Тромлер, Симон 1, Круслиа 1, Фаври, Верно 3, Бодега 6, Ван дер Мелен, Камараса, Аспар.

Партизан: Соро, Мирковић, Митровић 2, Бејли, Алексић, Пјетловић 3, Прлаиновић 1, Гоцић 1, Аврамовић, Филиповић 4, Васовић 4, Вујасиновић.

У утакмици која није имала никакав резултатски значај ни за један тим, Партизан је у неизвесној завршници ипак успео да забележи победу и да тако више него супериорно освоји прво место у групи, испред Вашаша, који је вечерас у свом базену савладао Егер резултатом 11:10.

Оба тима у овај дуел су ушла потпуно растерећено и то је резултирало неуобичајено великим бројем голова. Одбране у већем делу сусрета готово да нису ни постојале, па је публика у Марсељу моглада ужива у лепим потезима и ефектним головима.

Партизан је на крају успео да оствари циљ и да не поквари изванредан утисак који је ове године оставио у Евролиги. Освајањем првог места "црно - бели" су изборили право да приликом жреба за четвртфинале буду међу четворицом носилаца, мада се можда испостави да то и не буде превелика предност, с обзиром на епилог у осталим групама.

Поред Партизана, прва места у групама освојили су још Про Реко, Олимпијакос и Јадран из Херцег - Новог, док су као другопласирани у четвртфинале ушли Вашаш, Приморац из Котора, загребачка Младост и Југ из Дубровника.

Партизан у четвртиналу неће моћи да се састане са Вашашом, са којим је играо у групи, па ће му противник бити један од клубова из некадашње заједничке лиге. Хрватски тимови, а нарочито Југ, били би изузетно тешки ривали, док је Приморац можда за нијансу слабији од Југа и Младости.

Могући противници Партизана у четвртфиналу су Приморац из Котора, загребачка Младост и дубровачки Југ.

Партизан је раније обезбедио пласман у четвртфинале освојивши прво место у групи. Жреб четвртфиналних парова Евролиге биће одржан 25. марта, а српски шампион за противника може да добије представника Црне Горе которски Приморац, или хрватске тимове Југ из Дубровника и Младост из Загреба.

Поред ових екипа, у четвртфинале су се, као првопласирани из својих група, пласирали италијански Про Реко, грчки Олимпијакос и Јадран из Херцег Новог, као и мађарски Вашаш који је био други у Групи Д.

Жреб за мечеве четвртфинала одржаће се у среду у Риму.

Завршни турнир Евролиге одржаће се 22. и 23. маја у Ријеци, а титулу континенталног шампиона брани Про Реко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару