Читај ми!

Сада креће оно право – "делфини" у осмини финала ЕП играју против Француске (20.30, РТС2)

Ватерполо репрезентација Србије игра против Француске утакмицу осмине финала Европског првенства у Сплиту. "Делфини" се састају са Французима од 20.30, директан пренос је на РТС2, стрим је на РТС Планети, а ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.

На Европском првенству у "Спаладијуму" сада почиње оно право - нокаут фаза и српски тим нема права на грешку.

Подмлађена екипа Дејана Савића завршила је као друга у групи и због тога мора да одигра један меч више, а то је осмина финала са "триколорима".

После дебакла у дуелу са Мађарима и буђења против Словеније, српски тим је добио време да се припреми за оно што следи, први дуел у Сплиту за који не постоји поправни. Француска је била сјајна против Грчке, одлична две четвртине са Хрватском али и три четвртине слаба са Малтом.

"Врхунска су екипа, чине је неколико искусних играча попут Марзукија, Крусиле и талената попут центра Вернуа. Знају шта хоће, напредовалу су у последњих неколико сезона. Показали су и овде шта могу и сигурно је да ће за нас то бити изузетно тежак сусрет. Морамо да будемо стрпљиви, јаки од почетка. Верујем у овај тим", рекао је Виктор Рашовић који је играо у француском првенству пре две године.

Без пласмана у осам најбољих на било којем од три велика такмичења Французи сигурно мисле да преко рањене Србије могу и до највећег успеха у овом веку али и до светског првенства у Фукуоки. Биће то и за њих велики притисак.

"Само да не буде осцилација јер ако тако кренемо представљамо себи највећег непријатеља. Нисмо заборавили да играмо. Све је у глави. Ако буде спремна да од почетка ради како треба можемо да победимо. Имају одличне појединце, све су бољи, са Холандијом се приближавају елитном делу. Недавно смо их победили у Београду али тај турнир заиста ништа није показао што може овде да се примени", додао је његов брат Страхиња.

Капитен Сава Ранђеловић ће сутра одиграти 199. утакмицу у репрезентацији.

"Вера у себе до последњег момента. Чак и ако не крене како треба нема посустајања. Играмо до краја најбоље што можемо. Дигли смо главу после Мађара, знамо колико вредимо и шта можемо. Та атмосфера може да нам донесе успех и верујте неће бити одступања. То и јесте меч за јаке карактере", истиче Ранђеловић.

Ђорђе Вучинић свестан је квалитета коју поседује противнички тим.

"Озбиљна екипа, видели смо то у Сплиту. Важно је да почетак буде добар, сигуран, да мирно градимо игру. Биће неизвесно нема дилеме. Идемо корак по корак и верујем у успех", закључио је Вучинић.

Уколико Србија тријумфује ривал у четвртфиналу биће селекција Италије.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару