Партизан освојио бод на гостовању мађарском Егеру

Ватерполисти Партизана одиграли су 7:7 на гостовању мађарском Егеру (3:4, 1:1, 1:1, 2:1), у утакмици трећег кола Групе Д Евролиге.

Меч је одигран на Градском базену у Егеру пред око 2.000 гледалаца, а судили су Коганов (Азербејџан) и Молинер (Шпанија).

Егер: Сечи, Декер, Ердељи, Њеки, Барањи 1, Чаба Киш, Хегедуш 1, Жолт Варга 2, Фелтам 1, Биндер, Бундшух, Хорош, Бирош 2.

Партизан: Соро, Мирковић, Рађен, Бејли 1, Алексић, Душко Пијетловић 1, Прлаиновић 1, Гоцић, Аврамовић, Филип Филиповић 1, Васовић 1, Вујасиновић 1, Стефан Митровић 1.

Играч више: Егер 8 (2), Партизан 5 (2).
Петерци: Партизан 1 (1).

То је Партизану први реми у такмичењу, а "црно-бели" су у прва два кола остварили победе. Егер је освојио други бод, уз пораз од Вашаша у прошлом колу.

По један гол за Партизан постигли су Филип Филиповић, Рајан Бејли, Андрија Прлаиновић, Југослав Васовић, Душко Пјетловић, Стефан Митровић и Влада Вујасиновић. 
Најефикаснији у мађарском тиму био је Жолт Варга са два поготка.  Мађарски тим је од првог минута имао иницијативу и вођство.

Егер је повео голом Варге, али су "црно-бели" веома брзо изједначили голом Филипа Филиповића из петерца.  Арон Фелтам био је прецизан за 2:1, али је Американац Рајан Бејли донео ново изједначење Партизану.  Егер је повео са 3:2 голом повратника у тим Петера Бироша, а стрелац трећег гола за Партизан био је Влада Вујасиновић. У финишу прве четврине другим голом на мечу Варга је повисио на 4:3.

Другу и трећу четвртину обележила је веома чврста игра у одбрани и велики број промашених шутева на обе стране.  Партизан је у тих 16 минута успео да задржи резултатски "прикључак" са Егером, па је на последњи одмор отишао са заостатком од једног гола - 6:5.

Поготком Душка Пјетловића на почетку последње четвртине Партизан је стигао до изједначења (6:6). У наставку четвртине, обе екипе промашиле су неколико шутева из ситуација са играчем више.  Ипак, 82 секунде пре краја играчи Партизана дозволили су Габору Хегедошу да се избори за позицију, а мађарски ватерполиста је прецизним шутем савладао Сора.

У самој завршници меча, десет секунди пре краја меча Партизан је добро извео контранапад, Југослав Васовић је остао сам на левој страни и, сјајним шутом савладао голмана Сечија и донео бод Партизану.

У другој утакмици трећег кола Групе Д мађарски Вашаш победио је на гостовању екипу Марсеја са 10:6.

Ватерполисти Партизана у четвртом колу, које се игра 7. фебруара, у Београду дочекују Егер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару