Савић: Нису битна очекивања, важно је да смо на окупу

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић изјавио је да тренутно нису битна очекивања пред Европа Куп и да је наважније што се екипа поново окупила.

"Очекивања нису битна јер смо квалификовани за финале Светске лиге. Тренер сам репрезентације чији сви играчи играју у иностранству и ово су ретки моменти када можемо да се окупимо. И то је најбитнији моменат. Драго ми је што играмо са Шпанцима, јер је то екипа која игра модеран ватерполо и та утакмица ће нам значити у неком даљем току", рекао је Савић на конференцији за медије у Ватерполо савезу Србије.

Селектор ватерполиста истакао је да је Европа куп прво велико такмичење на ком ће се играти по новим правилима (видео технологија за гол линију, голман може у напад, летеће измене, могућ шут из корнера...)

"Европа куп је битан јер се први пут на великом нивоу игра по новим правила. Већина ових момака ће први пут бити у прилици да играју по новим правилиа. Имамо пет тренинга у Београду, одрадили смо три, а сем момента окупљања битно је да пробамо неке нове тактичке ствари. Играчи су први који треба да се навикну на нова правила, па тек тренери и на крају судиије", рекао је он.

На Савићевом списку нашло се 23 играча, а како је рекао, списак од 15 ватерполиста који ће ићи у Загреб биће познат вечерас.

"Утакмица са Шпанијом биће занимљива због њиховог стила игре, са друге стране вама новинарима због финала ЕП прошле године. Уколико се прође Шпанија, иде се на бољег из дуела Грчка и Хрватска, што представља шлаг на торту светског ватерпола. Нама није ништа битно осим што смо се срели", рекао је Савић.

Капитен репрезентације Филип Филиповић задовољан је што се тим поново окупио.

"Желим да изразим задовољство што смо после дужег времена окупили. Играмо већ више од десет година заједно, али ови моменти су много вредни. Европа куп ће нам дати неки квалитет више, али окрећемо се финалу Светске лиге", рекао је Филиповић. Како је навео, на Европа купу биће осам најбољих екипа, а свака утакмица биће прилика да се одмере снаге у односу на нових правила, јер је то засад велика непознаница.

"Селектор нам је то саопштио, али и даље су нам нова правила као страно тело. Још увек то треба да се прихвати, да видимо како ћемо то да применимо у води. Видећемо и како су се друге екипе прилагодиле па можда од њих нешто научимо", рекао је Филиповић и додао да нема очекивања. Битно је да смо заједно, да што више времена проведемо како бисмо се угирали за оно што нас чека овог лета", рекао је он.

Србија у четврфиналу Европа купа игра против Шпаније, а уколико победи састаје се са бољим из дуела Хрватска - Грчка, док су у другом делу костура Италија - Русија и Мађарска - Црна Гора. Турнир у Загребу одржава се до 5. до 7. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару