Мађарска зауставила "делфине" у полуфиналу Светског купа

Србија – Мађарска 11:12. Ватерполо репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Светског купа у Берлину, пошто је у полуфиналном мечу поражена од Мађарске. "Делфини" имали напад за изједначење, али у последњих 11 секунди нису успели да савладају мађарског голмана. За треће место Србија игра против немачке (недеља, 13.00).

Ватерполисти Србије изгубили су од Мађарске 12:11 у полуфиналном мечу Светског купа у Берлину, чиме су пропустили прилику да се боре у недељу за трофеј.

Током целе утакмице виђена је велика борба, екипе су се смењивале у вођству, али су Мађари у финишу имали више среће и концентрације и савладали изабранике Дејана Савића.

Најефикаснији у српском тиму био је Гаврил Суботић са три поготка, по два су постигли Виктор и Страхиња Рашовић, док је у победничкој екипи најбољи био Батори са три поготка.

Србија ће у недељу играти за треће место на турниру против домаћина Немачке (13.00), која је у другом полуфиналу поражена од Аустралије 11:10, после петераца.

Овако је протекло полуфинале у Берлину:

18.04 – Крај меча, Србија – Мађарска 11:12.

Имала је Србија прилику у последњих 11 секунди да дође до изједначења, али су "делфини" били непрецизни. Виктор и Страхиња Рашовић били су стрелци за Србију у последњој деоници.

17.46После три четвртине резултат је 9:9.

Мађари су три пута водили у овој деоници, Србија три пута стизала до изједначења. Ранђеловић, Рашовић и Суботић били су стрелци за српску репрезентацију.

17.25Полувреме, Србија – Мађарска 6:6.

Мађари су други део игре решили у своју корист 5:3, па се са нерешеним резултатом улази у друго полувреме меча. Рашовић, Мандић (петерац) и Драшовић били су стрелци за Србију.

17.11 – Крај прве четвртине, Србија - Мађарска 3:1.

Мађари су повели, потом су "делфини" успоставили доминацију преко Суботића су реализована два играча више, а до краја периода погодио је и Јакшић за два гола предности за нашу селекцију.

17.00 – Почео је меч.

16.50 – Ватерполисти су крај пливалишта, ускоро очекујемо почетак полуфиналног дуела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару