Србија против Шпаније за ново злато и успех стар 80 година

Ватерполо репрезентација Србије од 22.15 часова игра против селекције Шпаније у Барселони финале Европског првенства. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети, а лајв блог на нашем порталу.

Србија би тријумфом поновила успех Мађарске, једине са четири узасопна злата, и то стар осам деценија.

Олимпијски шампион је финале изборио победом над Хрватском 9:7 у полуфиналу, Шпанија је била боља од Италије 8:7 контроверзном одлуком судија у финишу, а на својој страни имаће и пуне трибине базена Монжуик.

Међутим, као што су нагласили, српски ватерполисти знају како се играју мечеви за најсјајније одличје.

"Сва тактика, све приче о адутима падају у воду кад почне финале. Знамо како се играју те утакмице, како се побеђуе. Имамо лепу прилику да одбранимо титулу. За то нам треба одбрана, а не да много размишљамо о Шпанцима, мада ми је драго да су они, а не Италијани у финалу. Наш филм је најважнији", рекао је капитен Филип Филиповић.

Његов саиграч Андрија Прилановић сматра да је Србија треба да настави у истом ритму и јако у одбрани.

"Били смо агресивни и сигурни у одбрани против Хрватске, увек на играчу са лоптом, добро постављени... Да нема лаких голова у нашој мрежи. Можда су Шпанци најбржи на турниру, имају сјајне индивидуалне контре, а остало је на нашој страни, квалитет, ментална снага, искуство... Играти финале у земљи домаћина је изазов", закључио је Прлаиновић.

Србија и Шпанија се састају у борби за злато у репризи финала Светског првенства из Риму 2009. године, последњем финалу Шпанаца на великом такмичењу коју су "делфини" добили после петераца.

Финале Европског првенства Србија - Шпанија игра се од 22.15, док се за треће место састају Хрватска и Италија од 20.30.

Директан пренос финалног меча је на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети, а ток меча пратите на нашем порталу. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару