Ватерполисти Партизана бољи од Звезде

Ватерполисти Партизана победили су на Бањици Црвену звезду са 10:7 (2:1, 2:1, 3:2, 3:3) и дошли на корак до одране титуле шампиона Србије.

Црно-бели су, рачунајући и Куп, трећи пут у сезони савладали вечитог ривала и четири кола пре краја првенства стекли четири бода предности у односу на Звезду.

Погоцима Ђорђа Лазића и Петра Томића Партизан је повео са 2:0, а црвено-бели су головима у финишу прве и на старту друге четвртине изједначили. Убрзо је Радоњић одвео домаће на 3:2 и од тада, па до краја меча Партизан није испуштао вођство.

Меч је почео да се "ломи" у трећој четвртини. Средином трећег периода Звезда је поготком Огњена Стојановића смањила заостатак на 4:3, али убрзо су ватерполисти тима са Бањице први пут стекли три гола предности, головима Аксентијевича из петерца и Андрејевића, који је "топовским" шутом са седам, осам метара погодио за 6:3. И пред последњи одмор актуелни шампиони су били на плус три, јер на истеку напада са два играча више Ђорђе Лазић је савладао Добожанова (7:4). Када је после четрдесет секунди игре у четвртој четвртини Марко Јанковић био стрелац за 8:4 постало је више-мање јасно да ће Звезда тешко наћи пут за повратак у игру за бодове.

Запретили су црвено-бели смањивши на 8:6, али црно-бели нису падали у игри, а коначан резултат поставио леворуки Фаркаш Дори, који је 28 секунди пре краја погодио за 10:7. У последњем нападу Звезде, тренер Партизана Стефан Ћирић је испред гола домаих послао Милутина Белопавловића, уместо капитена Димитрија Ристичевића, који је одлично бранио, иако је пред меч имао здравствених проблема. Белопавловић је неколико секунди зауставио шут црно-белих, па је тако и други голман учествовао у освајању златна три бода.

Партизан - Црвена звезда 10:7 (2:1,2:1,3:2,3:3)

Базен: Бањица.

Гледалаца: 800.

Судије: Голијанин и Раковић.

Играч више: Партизан 7 (2), Црвена звезда 10 (4). Два играча више: Партизан 1 (1). Петерци: Партизан 1 (1).

Партизан: Ристичевић (8 одбрана), Касум, Фаркаш 1, Лукић 1, Лазић 2, Томић 1, Јанковић 1, Андрејевић 1, Манојловић 1, Радановић, Радоњић 1, Аксентијевић 1, Белопавловић, Вучинић .

Тренер: Ћирић.

Црвена звезда: Добожанов (11 одбрана), Танкосић 2, Радовић, Бурсаћ 1, Шуберић, Илић 1, Његован, Тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 1, Танкосић, Тодоровски,Пековић.

Тренер: Савић


Тренер Партизана Стефан Ћирић после велике победе већ размишља о следећим изазовима.

„Још је рано да причамо о титули, морамо опрезно да уђемо у сваки наредни меч, нема опуштања. Сада нам следи гостовање Наису, који нас је у првом делу сезоне намучио на Бањици. Што се меча са Звездом тиче, контролисали смо утакмицу од почетка, центри су успели да направе важну "дубину" у нападу, можда смо могли и раније да преломимо меч, с обзиром да смо имали добар ритам. Ни једна ни друга екипа нису пружиле максимум, на то је утицала и велика важност утакмице, али дерби је показао да у нашој лиги имамо "материјал" за сениорску репрезентацију у будућности,  али треба задржати играче у домаћим клубовима", рекао Ћирић.

Тренер Црвене звезде Дејан Савић је честитао Партизану:

„Заслужена поведа Партизана. Од самог старта ватерполисти Партизан су наметнули свој ритам. Ми нисмо успевали да преузмемо контолу, стално смо јурили резултат, али Партизан својом сигурном игром нам није дозволио да се приближимо. У последњој четвртини смо пружили задовољавајућу игру", рекао је Савић.

Капитен Димитрије Ристичевић је пред меч имао здравствених проблема, али сигурним одбранама дао је велики допринос победи.

„Није ми било лако, лоше сам се осећао претходних дана, али имао сам велику жељу да заиграм, јер практично цела сезона је "стала" у ову резултатски значајну утакмицу. Честитам Звезди на великој и коректној борби, а наравно и мојим играчима на успеху.И трећи пут, после полуфинала Купа и трећег кола Супер лиге, победили смо Звезду. Многи нису веровали у овај тим на почетку сезоне. Међутим, успели смо да освојимо Куп Србије, а на добром смо путу и да одбранимо титулу", рекао Ристичевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару