Општина Вождовац: ВК Партизан да поштује одлуку институција Србије!

Општина Вождовац позвала је руководство ватерполо клуба Партизан да поштује правоснажну пресуду Апелационог суда у Београду, односно одлуку да је општини потврђено право коришћења над Спортским центром на Бањици.

Одлуком Апелационог суда Град Београд је као власник донео решење којим се право коришћења на објектима овог спортског центра преноси на Установу спортски центар "Вожовац", чији је оснивач Градска општина Вождовац.

Председник Општине Александар Савић реаговао је на саопштење Партизана у коме се наводи да црно-бели не прихватају захтев општине Вождовац да предају копије кључева "Бањице" и да ће поднети тужбу.

"Руководство ВК Партизан би требало да престане да обмањује јавност да је реч о гашењу клуба и предаји кључева просторија спортског центра. Подсећамо их да је реч о правоснажној пресуди Апелационог суда, која се не може побијати ни једним редовним ни ванредним правним леком, односно не постоји могућност подношења било какве жалбе или ревизије. Ангажовање пет адвокатских канцеларија од стране руководства ватерполо клуба неће променити ту чињеницу. Зато их још једном молим да престану да се крију иза трофеја и покажу да и за њих, као и за све друге, важе одлуке институција ове државе", рекао је Савић.

Додао је и да "ВК Партизан никада није био власник СЦ Бањица, као ни општина Савски венац, чији је Извршни одбор пре 25 година незаконито доделио државну имовину клубу".

"ВК Партизан никад није био власник, иначе би као такав био уписан у катастар непокретности. Једина општина која је икада била уписана у катастар непокретности Републичког геодетског завода (РГЗ) као корисник спортског центра на Бањици је Градска општина Вождовац, што се може веома лако проверити", истакао је Савић.

Подсећа се и да је први човек ВК Партизан Александар Шоштар више пута рекао да базени на Бањици формално-правно нису у власништву клуба јер се води спор са општином Вождовац.

Савић је додао да је разочаран понашањем руководства Партизана које не прихвата судску одлуку, ни одлуку Града Београда као власника, као ни одлуку Општине да помогне клубу тако што ће финансирати све тренинге, утакмице и ватерполо школу.

Према његовим речима то ствара сумњу да нису у питању интереси спорта, већ неки други.

"У случају да руководство ВК Партизан на буде поштовало правоснажну судску пресуду, Општина ће бити принуђена да покрене тужбу за исељење и накнаду штете. Молимо руководство ВК Партизан да поштује институције ове земље и да неистинитим информацијама престане да наноси штету клубу и спортистима, а посебно општини Вождовац која на све начине жели да помогне", закључује се.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару