Пораз "делфина" у Подгорици, неизвестан наступ на Завршном турниру Светске лиге

Црна Гора – Србија 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3). Ватерполисти Србије изгубили су у Подгорици од Црне Горе последњи меч Групе А у Светској лиги. Црна Гора је до победе од три поготка разлике стигла после петерца који је досуђен шест секунди пре краја меча.

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је у Подгорици од Црне Горе са 11:8, у последњем мечу "делфина" у Групи А Светске лиге, па је наступ на Завршном турниру Светске лиге доведен у питање.

Наиме, Црна Гора је анулирала победу Србије из Ниша од 7:4, па ће изабраници Владимира Гојковића, уколико у последњем мечу убедљиво савладају Румунију, заузети прво место у групи и директно се пласирати на Завршни турнир.

Ипак, Србија и даље има шансу да се пласира међу четири најбоље екипе у такмичењу као најбоља другопласирана екипа, али то ће се знати када се заврше сви мечеви у групној фази Светске лиге.

"Делфини" су у Подгорици играли у подмлађеном саставу, а екипу је са клупе предводио Урош Стевановић.

Црна Гора је боље почела меч, али је Србија држала резултатски прикључак до финиша првог полувремена. Домаћи на велики одмора одлазе са три гола предности.

Имала је Црна Гора у једном тренутку и вођство од 8:4, али су се "делфини" пренули и још једном резултатски вратили у меч.

Србија је у последњој четвртини имала напад за изједначење, при резултату 9:8 за Црну Гору, али он није искоришћен.

Црна Гора кључни гол постиже са пет метара, шест секунди пре краја меча, иако је лопта била потпуно на другој страни терена. Бргуљан је био прецизан и донео домаћој екипи велику победу.

Укропина је био најефикаснији на мечу са три поготка, Бргуљан и Мишић постигли су по два за Црну Гору, док су у српском тиму по два поготка постигли Душан Мандић и Ђорђе Лазић.

Овако је протекао меч у Подгорици: 

19.12 – Крај меча, Црна Гора је савладала Србију са 11:8.

Одлично је Србија одиграла последњу четвртину, али Црна Гора на шест секунди до краја добија петерац. Бргуљан је био сигуран извођач, па је Црна Гора остварила победу од три гола предности, колико јој је било потребно да анулира пораз из Ниша.

18.51 – После три четвртине, Црна Гора води са 8:5.

Ивовић је домаћину донео велика четири поготка предности, али Страхиња Рашовић држи Србију у игри. Боља игра "делфина" у одбрани, али слаба у нападу у трећој деоници.

18.33 – На полувремену, Црна Гора – Србија 7:4

Много боља игра Црне Горе у првом полувремену. Укропина и Бргуљан први пут доносе домаћину три гола предности. Узвратили су Јакшић и Лазић, али у финишу полувремена Бргуљан и Ивовић још једном доносе Црногорцима три гола предности.

18.16 – После прве четвртине, Црна Гора води са 3:2.

Домаћи су повели на почетку меча, да би Мандић изједначио ударцем из даљине. Уследила су два гола Саша Мишића за предност Црне Горе од 3:1, да би коначан резултат прве деонице поставио Душан Мандић још једним сјајним голом. 

18.01 – Почео је меч у "Морачи", први напад за Србију.

17.58 – Интониране су химне у Подгорици, ускоро ће почети меч.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару