Удовичић жели добре резултате у Светској лиги

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је да је циљ његове екипе борба за највиши пласман у Светској лиги и додао да ће светски шампиони те утакмице искористити као припрему за важна такмичења у следећој години.

Ватерполо репрезентација Србије ће прву утакмицу у Групи Ц у Светској лиги играти против селекције Турске, у уторак од 18 сати у Нишу. До краја године Србија ће одиграти још један меч у групи, на гостовању против Румуније 8. децембра.

У Групи Ц такмичи се још селекција Шпаније са којом ће светски прваци на свом терену играти 26. јануара следеће године.

"Следеће године играмо у Светској лиги, ФИНА Купу и Европском првенству у Загребу, што је најбитнији циљ екипе. Желимо да утакмице у Светској лиги искористимо на најбољи начин и освојимо прво место", рекао је Удовичић новинарима.

Удовичић је рекао и да је план стручног штаба да што чешће окупља репрезентативце, али ако то не нарушава амбиције Партизана и Војводине у Евролиги.

После гостовања у Румунији светски прваци ће од 21. до 25. децембра  обавити мини припреме, а најављено је да ће у трећој недељи децембра бити одржана манифестација "Дани ватерпола".

Удовичић је за утакмицу против Турске позвао 15 репрезентативаца. Он је рекао да је стручни штаб одлучио да смањи број на 15 играча и нагласио да је неопходно да се формира Б репрезентација Србије.

"Прошле године смо позивали млађе играче и видели њихове могућности. Сада ћемо број да смањимо на 15, а можда ће један или два играча добити шансу, у зависности од физичке спреме и форме.Желимо да направимо најквалитетнији тим због чега је неопходно да се формира Б репрезентација", рекао је он. "У Б репрезентацији би играли озбиљни кандидати за улазак у олимпијски циклус после Олимпијских игара у Лондону 2012. године", додао је он.

Удовичић је рекао и да очекује да ће ФИНА одлуку о домаћину завршног турнира Светске лиге објавити до петка. Завршни турнир одржаће се од 12. до 20. јула 2010. године.

"Желимо да будемо домаћини једног турнира у наредне три године. Иделано би било да нас изаберу за турнир 2011. године, јер ће шампион Светске лиге изборити директан пласман на Игре у Лондону. Међутим, волели бисмо и да ове године будемо организатори, јер од 2006. нисмо имали велико ватерполо такмичење у Београду", рекао је Удовичић.

На списку селектора Удовичића налазе се: Слободан Соро, Гојко Пјетловић, Бранислав Митровић, Душко Пјетловић, Слободан Никић, Петар Филиповић, Живко Гоцих, Филип Филиповић и Марко Аврамовић.  Селектор је указао поверење и Славку Гаку, Андрији Прлаиновићу, Николи Рађену, Милану Алексићу, Вањи Удовичићу и Урошу Калинићу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару