Филиповић за РТС: Треба да ценимо ову бронзу

Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић у интервјуу за РТС изјавио је да он и његови саиграчи, иако нису задовољни трећим местом, треба да поштују и цене бронзану медаљу освојену на Светском првенству у Будимпешти.

Два дана након освајање бронзане медаље, Филип Филиповић је изјавио да се утисци још нису слегли, као и то да упркос поразу у полуфиналу, репрезентативци морају да буду поносни.

"Да кажемо да се још нису слегли утисци, сматрам да треба да ценимо ову бронзану медаљу, иако нисмо најзадовољнији трећим местом и утакмицом са Хрватском у којој нисмо били на нивоу пре свега у одбрани, што нас је коштало борбе за златну медаљу", рекао је Филиповић.

Капитен репрезентације изјавио је да није било нимало лако пребродити пораз од Хрватске.

"Имали смо две потешкоће: прво, требало је да се вратимо психички, јер је велики стрес и траума да се после толико година не борите за златну медаљу, а онда и физички, били смо веома исцрпљени и то је био можда и највећи изазов, да се опоравимо", казао је Филип.

Он је нагласио да ће ова бронзана медаља подићи свест о томе да Србија није једина репрезентација која ће увек и без проблема освајати сва такмичења.

"Мислим да је пораз пре свега и нас и јавност али и све људе довео на своје место, а можда је и морало то овако да се деси, пре свега да се не би помислило да се ватерполо игра само у Србији и да само Србија зна да га игра. Убеђен сам да и даље играмо најлепши и најквалитетнији ватерполо и да смо били једна од две најбоље екипе на СП, али нисмо имали тај дан у четвртак, а дефинитивно смо у суботу већ показали ко смо и колико вредимо. Оно што нам остаје за будућност јесте да вредно тренирамо и будемо гладни медаља и нових изазова, не смемо се залуђивати, спорт је такав, суров. Без обзира на то што смо олимпијски, европски и доскора светски шампиони – у нове победе и нове изазове се мора ући са великим мотивом и великом жељом", изјавио је Филип Филиповић у интервјуу за РТС.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару