Пралиновић: Четвртфинале је најопасније, али имамо право на оптимизам

Ватерполиста Србије Андрија Прлаиновић рекао је да је четвртфинална утакмица најопаснија на такмичењима и да његова екипа мора максимално да одигра против Аустралије и оценио да је са правом сматрају једним од највећих фаворита на Светском првенству у Будимпешти.

Ватерполо репрезентација Србије играће у уторак од 16.10 часова против Аустралије у четвртфиналу Светског првенства у Будимпешти.

Бранилац титуле Србија је као првопласирана екипа директно прошла у четвртфинале, а међу осам најбољих пласирала се Аустралија, која је у осмини финала победила Бразил са 8:3 (2:2, 2:0, 2:1, 2:0).

У прошлости су Србија и Аустралија играли тесне утакмце, на Играма у Лондону и Рио де Жанеиру па и на Светском првенству у Казању. Многи сматрају да су последња три минута утакмице на Играма у Рију определиле пут Србије до краја турнира на коме је освојила злато.

"Били смо у тешкој ситуацији, нерешено. Колико смо биили близу прослака нисмо били много даље од испадања. Тада смо преломили и после зна се... Концетрација мора да буде на највишем нивоу, да сматрамо да играмо против најбоље екипе на турниру. Четвртфинале је опасна утакмица. Нема поправног. Ако испаднеш све добро што си урадио до тада пада у воду, још ако лоше кренеш, питање је има ли времена да се извадиш. Ипак, по досадашњим играма у групи имамо право на оптимизам и да све зависи од нас", рекао је Прлаиновић.

Како је пренео сајт Ватерполо савеза Србије, Прлаиновић је смирен и добро расположен пред одлучујуће утакмице на Светском првенству, а пре дуела Аустралије и Бразила знао је ко ће победити.

"Аустралија је озбиљнији тим од оваквог Бразила. Домаћин прошлих Олимпијских игара је много променио тим. Истина, Аустралији је лакше дати гол него (Слoбодану) Сору, али, опет, треба доћи до гола", рекао је Прлаиновић.

Србија се сматра једним од највећих фаворита на турниру.

"Годинама је већ тако и то смо заслужили играма и резултатима. Мало је оптерећење али и част да те други сматрају за фаворита. Мислим да смо најјачи и сада, а видећмо да ли ћемо то да оправдамо. Нормално је да нас сматрају фаворитима. Није било узбуђења, али обећавам да ће га бити ако стигнемо до полуфинала", рекао је Прлаиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару