Ватерполисти у четвртфиналу, потопљена и Америка

Ватерполисти Србије савладали су селекцију Сједињених Америчких Држава са 15:8 и тиме као првопласирана екипа прошли групу и пласирали се у четвртфинале Светске лиге која се одржава у Русији.

Србија је у меч ушла без оболелог Саве Ранђеловића. Стручни штаб није желео ништа да ризикује и поуздани бек је остао у хотелу, али ће бити у саставу за четвртфинале.

Сама утакмица одвијала се према очекивању.

Американци квалитетом недорасли али физички врло добро припремљени, успевали су како-тако да држе ритам са видно уморном српском екипом. Штавише, игром у три четвртине, амерички селектор Дејан Удовичић је могао да буде задовољан. 

Друга четвртина је била са српске стране бриљантна. Прлаиновић је у том делу постигао три гола, придодали су се Филиповић, Пијетловић и одлични Стефан Митровић. После 10:4 и преподневне теретане није било више великог мотива за Савићеве пулене после великог одмора.

Меч су до краја одиграли рутински. Своју чансу су искористили млађи играчи, постигавши лепе голове. Мајсторија Виктора Рашовића, пренос Убовића и сигурност Драшовића били су украс ефикасне игре пре свих Митровића и Прлаиновића.

Србија је на тај начин завршила учешће у групи са свих девет бодова. Предстојећи ривал ће скоро извесно бити Јапан. Према званичном распореду, утакмица се игра у 17.40 по нашем времену, али како Руси имају право да играју последњу утакмицу у програму, можда ће доћи и до неке промене.

Поново заиста мало гледалаца и то је главна замерка иначе одлично организованом турниру.

"Дошли смо овамо да тренирамо, имали смо јак тренинг у теретани данас. У одбрани смо правили неке грешке, али је све то за овај стадијум нормално. Чека нас Јапан, знају да буду незгодни за нас. Видећемо шта нам спрема кондициони тренер Владимир Павловић Паја на преподневном тренингу. Надам се да ће мало ублажити пливање јер смо се заиста уморили", рекао је најефикаснији Стефан Митровић.

У просеку постижемо 15, а примамо седам голова.

"Ватерполо је спорт у којем мораш да примиш гол. Напад ради и верујем да је са овим просеком од седам примљених погодака селектор бар сада задовољан", додао је Митровић.

Бранислав Митровић и Гојко Пијетловић су поново поделили минутажу.

"Бранили смо стандардно. Утакмица је била физички тешка посебно када се зна колико тренирамо. Недостаје ту хармонија, али тренери знају шта раде. Гојко и ја обављамо наш посао. Иако смо играли током године у Светској лиги, ово је ипак почетак такмичарске летње сезоне и најважније је да и поред умора што озбиљније уђемо у утакмицу. У томе успевамо и идемо даље", додао је Митровић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару