Ватерполисти убедљиви против Казахстана

Ватерполо репрезентација Србије успешно је започела одбрану трофеја на завршном турниру Светске лиге, пошто је у 1. колу А групе савладала Казахстан са 15:7 (3:0, 6:4, 3:2, 3:1).

Дејан Савић је сигурно био задовољнији преподневним тренингом и радом у теретани непосредно пред утакмицу.

Казахстан није био ривал за веће напоре, али седам примљених голова би у нормалним условима били знак за узбуну. Сада са тешким рукама и ногама то је подношљиво, посебно уз додатак да је поред 15 голова Србија могла да постигне бар још десет. Стативе и пречка су били савезник Казахстанаца.

У првој четвртини Пијетловић скоро да и није имао посла. Добром одбраном напад Казахстанаца је остао без шута. Других осам минута су, што се погодака, тиче били најквалитетнији. Србија се уписала шест пута, Прлаиновић је после три пречке два пута мењао резултат. Али разиграо се Шакенов. У овом делу је био троструки стрелац, два пута са играчем више.

После одмора остао је лакши део. Репрезентација Србије је желела и више, али је реалност била нешто друго. Расположени Пијетловић и Суботић су били ефикасни.

Филиповић у завршници треће четвртине није искористио петерац. И завршних осам минута у истом стилу. Центри Пијетловић и Убовић по један гол, а Драшовић је другим поготком ставио тачку на свој деби на међународним званичним такмичењима.

"Прва утакмица и лака победа. Имали смо јак тренинг и теретану уочи сусрета. Ипак, испунили смо задатак и тријумфовали. Прелепо је играти у оваквом базену. Предиван лични осећај са стотом утакмицом. Сутра је нови противник и сигурно је да је Италија тежак ривал. Познајемо се добро и против њих никада није било лако", рекао је Сава Ранђеловић.

"Оправдали смо улогу фаворита, било је грешака, умор је очигледан. Ритам је био слабији, али све је то последица јаких тренинга. Надам се да ћемо се кроз турнир стићи до форме. Италијани су далеко озбиљнији ривал. Имамо одмор пре подне и верујем да ћемо се квалитетно припремити и славити победу", рекао је Гаврил Суботић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару