„Делфини“ убедљиви против Аустралије

Ватерполисти Србије савладали су Аустралију са 14:5 (2:3, 3:0, 5:0, 4:2) у Нишу у првој од три пријатељске утакмице у склопу припрема за финални турнир Светске лиге. Други меч игра се у четвртак у Крушевцу од 18.00, а трећа у петак од 19.00 у Крагујевцу.

Србија је у првој од три припремне утакмице убедљиво победила један нови аустралијски тим. И Савић је реновирао тим. У саставу од искуснијих нису били Прлаиновић, Митровић, Алексић, Д.Пијетловић И С.Рашовић. На тринбинама је остао И Добожанов. 

Три пута је у првој четвртини, Аустралија, лепим головима Форда , Јангера Пауера имала минималну предност. Србија се два пута враћала у егал позицију акцијама центара. Прво је Убовић реализовао добро додавања Рашовића а затим је Вицо обезбедио петерац којег је сигурно реализовао капитен Филиповић 63 секунде пре првог одмора.После гола Пауера селектор Савић је за последњу акцију у четвртини тражио тајм аут.Није било реализације, гости су на крају имали минималну предност.

Пијетловић се истакао са бројним нтервенцијама у другој четвртини. Српски напад се тражио, даби Рашовић лепим ударцем успео да изједначи. Прво вођство Србији у овом сусрету донео је Филиповић са играчем више три минута пре краја друге четвртине. Одбрана је деловала много боље. Савић је доста мењао, тражио ритам мада је било приметно да су његови изабраници још увек „тешки". У последњем нападу пред велики одмор Суботић је са играчем више постигао гол за 5:3.

У трећем делу на голу Србије је био Ристичевић. Стоановић је донео плус три а затим Драшовић одличним ударцем и плус четири. Србија је је потпуно доминирала.Свој други гол на утакмици Немања Убовић је постигао у последњем секунду напада из нимало лаке ситуације. Србија је тада водила 8:3, била у великој серији 6:0. Одмора није било. У последњих 50 секунди још два поготка у мрежи Фатовићевих изабраника. Одлично додавање је искористио Суботић да би у завршници из даљине стрелац био Стефан Митровић.

Дугу српску серију прекинуо је Јангер у трећем минуту последње четвртине. Аустралија је била без гола 19 минута. У наредном нападу из „фаула" Суботић је постигао свој трећи гол а затим из даљине и четврти погодак за 12:4 на половини завршног дела. Одличну игру Суботић је наставио изнудивши петерац којег је Стојановић претворио у гол. До краја се играло опуштено, коначан резултат је показао реалан однос онога што су Србија и Аустралија показали у Нишу.

"Били смо стетнути у првој четвртини али смо после били све бољи. Ово је тек почетак, права форма је далеко", изјавио је Виктор Рашовић после меча.

Расположени Гаврил Суботић је додао: "Аустралија је играла боље од резултата. Задовољан сам како смо током утакмице играли све боље и верујем да ће у наредна два дана да буде како треба." 

И поред чињенице да су у оближњој хали игране две репрезентативне рукометне утакмице, посета на базену је била одлична. Само мали део трибина је био без гледалаца. 

Србија - Аустралија  14:5 (2:3,3:0, 5:0, 4:2)

Базен Чаир. Гледалаца 700. Судије: Голијанин (Србија) И Хоџер (Аустралија). Играч више: Србија 5 (2), Аустралија 7 (2). Петерци: Србија 2 (2).

Србија: Г.Пијетловић, Лазић, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук, Вицо, Убовић 2, Суботић 4, Јакшић, Филиповић 2, Васић, С. Митровић 1, Ристичевић, Драшовић 1, Стојановић 3. Селектор. Савић.

Аустралија: Слејд, Холис, Пут, Кајесм Пауер 1, Фанон 1, Гилхрист, Форд 1, Јангер 2, Николас, Форд, Едвард, Хрисантмос, Кремерс, Кернс. Селектор: Фатовић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару