Ватерполисти Партизана одбранили титулу Купа Србије

Ватерполисти Партизана одбранили су трофеј Купа Србије, 25. у клупској историји, пошто су победили Црвену звезду са 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2) у финалу завршног турнира у Нишу.

Партизан је оправдао улогу фаворита против вечитог ривала, већ после прве деонице стекао је четири гола разлике, а Звезда није имала снаге касније да се врати, поготово после вируса који је захватио тим пред меч.

Црно-бели су лако стекли четири гола предности, коју су сигурном игром, како у одбрани, тако и у нападу, очували све до краја.

Црвено-бели су у другом полувремену успоставили равнотежу, играли су нешто чвршће у одбрани, али им Партизан ни у једном тренутку није дозволио да ухвате резултатски прикључак.

Партизан је лако сачувао стечену предност и тако освојио 25. трофеј у националном купу, а осми у Купу Србије. Максимална предност првака Србије износила је и пет голова, али је Црвена звезда у финишу ублажила пораз.

Ватерполисти Партизана Стојановић, Лазић и Радановић постигли су по два поготка, исто колико на супротној страни Ћорић.

Тренер Партизана Зоран Миленковић рекао је да су црно-бели на прави начин оправдали улогу фаворита и додао да ће освојени трофеј бити подстрек његовој екипи за наставак сезоне.

"Од самог почетка смо желели да наметнемо наш ритам и у томе смо успели. На прави начин смо изнели улогу фаворита. Ово је велики подстрек за перспективну екипу, која и поред празног џепа вредно ради и жели да напредује. Они треба да остану код куће јер је то нешто најбоље што Србија има у млађим снагама. И у другим клубовима има одличних играча и зато би било добро да остану у својој земљи", рекао је Миленковић.

"Ушли смо максимално озбиљно у меч. Ово је круна првог дела сезоне. Поносан сам на момке, тренер читав клуб", рекао је капитен Партизана Никола Јакшић.

Ватерполиста Партизана Радомир Драшовић навео је да се његова екипа није опустила после прве четвртине коју је добила са 4:0.

"Једноставно, играли смо онако како смо се договорили, нисмо искакали из система. Све је текло како треба. Пехар је дошао ка круна великог тромесечног рада и напретка у игри и форми", рекао је Драшовић.

Капитен Црвене звезде Бранко Пековић рекао је да је утакмицу одлучио лош почетак његове екипе.

"Одлучио је наш лош почетак. Честитам Партизану на победи али и мојим друговима јер смо се потрудили да пружимо јак отпор. Хвала навијачима оба тима на сјајном атмосфери и Нишу на беспрекорној организацији", рекао је Пековић.

Овако је протекао меч у Нишу:

17.55 – Крај меча, Партизан је савладао Црвену звезду са 8:5 и освојио нову титулу Купа Србије. Најефикаснији у екипи Партизана били су Огњен Стојановић и Ђорђе Лазић са по два гола, док се у екипи Звезде истакао Филип Ћорић такође са два гола.

17.36 – Завршена је и трећа четвртина, Партизан и даље има убедљиву предност – 7:3.

17.17 – Крај другог периода игре, црно-бели воде са 5:1. Једини гол за црвено-беле постигао је Филип Ћорић.

17.00 – После прве четвртине, резултат је 4:0 за Партизан.

16.50 – Почео је меч.

16.41 – Екипе су изашле на базен. После интонирања химне Србије и загревања, очекујемо почетак меча.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару