Филиповић: Почињемо од нуле

Ватерполо репрезентација Србије окупила се данас у Београду пред почетак Светске лиге, а један од најбољих и најискуснијих играча Филип Филиповић оценио је да тим почиње "од нуле" и да треба да се врати "на земљу".

"Као што је то селектор напоменуо, почињемо од нуле. Мислим да је то права увертира за почетак новог олимпијског циклуса. Без обзира на наше колосалне успехе протеклих година, треба да се вратимо на земљу и почнемо из почетка. Једино ћемо тако знати у ком смо сада стању и имаћемо увид на чему треба радити у игри и ван игре да бисмо били конкурентни за Олимпијске игре у Токију", рекао је Филиповић новинарима у Београду.

Србија одбрану трофеја у Светској лиги почиње утакмицом са Румунијом у Крагујевцу у уторак, а на тај меч ће доћи као актуелни олимпијски, светски и европски првак.

"Време је да се граде атмосфера и тим који ће бити конкурентан за Токио. Далеко је Токио, а далеко је и Рио. Овом утакмицом представиће се нашој публици олимпијски шампиони. Било би добро да буде пун базен, да љубитељи репрезентације и спорта дођу и поздраве олимпијске шампионе. Осим Жилета (Живко Гоцић) и Бобана (Слободан Никић), биће ту цела репрезентација. Мислим да ће и Андрија (Прлаиновић) доћи, иако не може да игра", рекао је Филиповић.

Новинари су питали крило "делфина" да ли треба да има разумевања за евентуално слабије резултате репрезентације у наредном периоду.

"Јавност се неће навићи на неуспехе ватерполо репрезентације. Сигуран сам да ће нас осудити на првом кораку кад будемо застали, али треба да се има у глави да се екипа променила и да због општег добра ваља мало стати, да се повуче ручна, па можда и нешто изгубимо да бисмо стекли праву слику. Овако, када смо шампиони свега и свачега, не можемо имати реалну слику", рекао је Филиповић.

Душко Пијетловић слично размишља, а рекао је да тим прво треба да се одвоји од Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, као и да тим треба да се навикне на одсуство Гоцића и Никића, који су завршили играње за репрезентацију после Бразила.

"Прво да охладимо главу као тим од Олимпијских игара. Још је то свеже, не знамо како ће бити и шта ће бити. Нормално је да очекујемо неки пад, иако ћемо се трудити да играмо најбоље. Осетиће се утицај одласка (Гоцића и Никића), поготову кад је атмосфера у екипи у питању. Они су били најстарији и они су држали екипу. Знали су све како функционише. Сада је на нама да правимо ту атмосферу. Мени је жао што су отишли, а опет ми је драго што сам толико година играо са њима и да толико времена проведем са таквим људима", рекао је Пијетловић.

Душан Мандић је такође казао да тим мора да се привикне на одсуство важних играча, али и да је срећан пред утакмицу у Крагујевцу.

"Сада почиње нови циклус. Овај тренинг за мене има посебно значење. Окупили смо се први пут без Жилета и Бобана. Било ми је мало чудно, али имамо младу генерацију и играче који ће доћи на њихово место. Узбуђен сам и срећан сам, са узбуђењем чекам утакмицу у Крагујевцу. Знам како ће нас тамо дочекати, тамо су увек пуне трибине", рекао је Мандић.

Утакмица Србија – Румунија игра се у уторак од 17.30 у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару