ВК Партизан са "децом" у Лиги шампиона

Ватерполо клуб Партизан пријавио је 25 играча за предстојећу сезону у Лиги шампиона, а екипа је знатно подмлађена.

Како се наводи у саопштењу на клупском сајту, просечан узраст 25 ватерполиста је нешто више од 19 и по година. Већина играча који су у конкуренцији за европску сцену су ватерполо научили у Партизановој школи.

Како се наводи, и поред сталног подмлађивања, црно-бели у својим редовима и даље имају успешне репрезентативце. Најтрофејнији међу њима је Никола Јакшић, који је од 2014. године стандардни члан А репрезентације Србије. Он је освојио бројне титуле са државним тимом, међу којима и златну олимпијску медаљу на Играма у Рио де Жанеиру овог лета.

За Партизан ће играти десеторица од 13 ватерполиста који су са јуниорском селекцијом Србије освојили европску титулу на недавно одржаном шампионату у Холандији.

Током лета на Бањицу је стигло неколико појачања. Из Радничког су у Партизан прешли голман Лазар Добожанов и центар јуниорске репрезентације Небојша Тохољ. Са позајмице у Црвеној звезди вратили су се Михајло Репановић, Филип Јанковић и Александар Андрејевић. Нови играч је и Марко Боловић, ватерполиста са српским држављанством, који је играо у немачком Хановеру, а у Партизан долази на усавршавање. Шансу да се докаже добиће и Александар Радановић, досадашњи играч Будве.

Убедљиво најстарији првотимац је двадесетшестогодишњи Марко Боловић. Осим њега за Лигу шампиона пријављени су Александар Андрејевић (1996), Милутин Белопавловић (1998), Лазар Бракочевић (1996), Лазар Добожанов (1995), Радомир Драшовић (1997) и Никола Јакшић (1997). На списку су и Филип Јанковић (1996), Марко Јанковић (1998), Никола Јапунджић (1997), Петар Касум (1998) Ђорђе Лазић (1996), Никола Лукић (1998), Марко Манојловић (1996), Александар Радановић (1997) и Филип Радојевић (1997).

Прилику да играју у Лиги шампиона имаће и Никола Радуловић (1995), Михајло Репановић (1995), Огњен Стојановић (1996), Димитрије Шејат (1999) Дорђе Танасковић (1994), Небојша Тохољ (1997), Петар Томић (1999), Петар Велкић (1998) и Ђорђе Вучинић.

Ватерполисти Партизана почеће такмичење у Лиги шампиона 30. новембра на гостујућем терену против Барселонете. У Групи Б играју још Југ, Про Реко и две екипе из квалификација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару