Читај ми!

Партизан против Барселонете на старту Лиге шампиона

Ватерполисти Партизана почеће овогодишње учешће у Лиги шампиона утакмицом против Барселонете у Шпанији 30. новембра.

Како је саопштено на сајту клуба, осим утакмице у Барселони, Партизан ће до краја године у најјачем европском такмичењу у Групи Б одиграти још два меча и то против екипа које долазе из квалификација. Црно-бели ће 10. децембра играти на Бањици против квалификанта Ц, а 21. децембра на гостујућем терену против квалификанта А.

Прве две европске утакмице у 2017. години Партизан ће играти на Бањици. Шампион Србије ће 18. јануара угостити првака Европе Југ, док ће 8. фебруара бити домаћин Про Реку, који са клупе предводи бивши тренер црно-белих Владимир Вујасиновић. Партизан ће 10 дана касније играти у Италији против Про Река, а 1. марта у Дубровнику против Југа.

У осмом колу, 22. марта Партизан ће бити домаћин квалификанту А, а 5. априла играће на гостујућем терену против квалификанта Ц. У последњем колу црно-бели ће 26. априла играти у Београду против Барселонете.

У А групи играју Олимпијакос, Солнок, Шпандау, Ница и квалификанти Б и Д.

Како се наводи на клупском сајту, Партизан постепено комплетира тим за нову сезону, а петорица младих ватерполиста дошли су у Хумску.

Екипу српског шампиона појачали су голман Лазар Добожанов и центар Небојша Тохољ, који су прошле сезоне играли за Раднички. Са позајмице из Црвене звезде враћају се Михајло Репановић, Филип Јанковић и Александар Андрејевић.

Добожанов и Тохољ су после једне сезоне у Радничком из Крагујевца дошли у Партизан. Обојица су већ дебитовали у сениорској репрезентацији Србије, а са националним тимовима у млађим категоријама освојили су бројне медаље. У септембру прошле године били су чланови јуниорске селекције Србије (1995. годиште и млађи), која је у Алматију освојила злато на омладинском првенству света. Добожанов је тада проглашен за најбољег голмана турнира.

Велики број медаља са млађим категоријама Србије освојили су и Репановић, Јанковић и Андрејевић. Сва тројица су поникли у Партизану, играли су у Бањици, а и у првом тиму црно-белих. У Звезди су на позајмици провели једну сезону.

Део првотимаца Партизана почео је припреме за предстојећу сезону. Нови тренер Зоран Миленковић ће све играче на окупу имати крајем септембра, по завршетку Европског јуниорског првенства (1997. годиште и млађи), јер добар део првотимаца црно-белих игра за омладински тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару