Читај ми!

Камен темељац за изградњу Националног ватерполо центра

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, народни посланик Зоран Бабић и представници општинског руководства положили су данас камен темељац на место изградње Националног тренажног ватерполо центра у Врњачкој Бањи и на тај начин означили почетак прве фазе радова вредности 150 милиона динара.

Прва фаза подразумева изградњу приземља објекта површине од 3.800 м2 којим се стварају услови за монтажу два базена из "Арене" димензија 34x25 и 33x21, као и изградњу базена за непливаче 25x12,5 м и извођење инфраструктурних радова на хидротехничким и електро инсталацијама.

Рок за завршетак радова је половина јуна ове године, када је планирана монтажа базена коју ће извести фирма "Мyртха Поолс" из Италије.

Базени ће бити у функцији током летње сезоне, а већ од јесени биће расписан јавни позив за другу фазу, тј. изградњу анекса, пратећих садржаја, трибина и кровног покривача, инвестиције вредне око 3,5 милиона евра.

Завршен објекат биће површине 12.000 метара, а базен димензије 33x21 биће смештен у отвореном делу Националног ватерполо центра.

Врњачка Бања на овај начин постаје кућа златних ватерполиста, а стварају се адекватни услови у којима ће будуће генерације развијати свој таленат.

Национални ватерполо тренажни центар заједнички је пројекат Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и Општине Врњачка Бања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи