Рудић: Србија је доминирала светским ватерполом

Хрватски стручњак Ратко Рудић, накадашњи ватерполиста Партизана и репрезентативац бивше Југославије, признаје да је Европско првенство било изузетно занимљиво, а да је Србија доминирала светским ватерполом у протеклој години.

Прослављени светски ватерполо тренер, хрватски стручњак Ратко Рудић изјавио је да му је било занимљиво да посматра Европско првенство у ватерполу у Београду и репрезентацију домаћина, за коју је рекао да је у 2015. години владала светским ватерполом.

"Било ми је занимљиво - имали смо Србију, која је прошле године владала у светском ватерполу, сада као домаћина, потом репрезентације као што су Црна Гора, Мађарска, Италија и Шпанија, које су се бориле за олимпијску визу, што им је дало додатну мотивацију", рекао је Рудић у интервјуу за загребачки "Вечерњи лист", преноси "Бета".

Рудић, сада селектор Бразила, који је у Београду пратио и анализирао своје будуће супарнике на Олимпијади у Рио де Жанеиру, рекао је да је одлично то што је на ЕП први пут наступило 16 репрезентација. Додао је да је још пре 20 година предлагао да се првенство игра у четири групе у четири државе.

"Имали бисмо четири домаћина и свуда би било гледалаца", рекао је Рудић, који је био селектор репрезентација бивше Југославије, Италије, САД и Хрватске, с којима је постизао врхунске успехе који су га учинили једним од најтрофејнијих светских ватерполо тренера.

Он је оценио да је Хрватска на ЕП у Београду играла испод својих могућности, без обзира на недостатак појединих, доиста кључних играча.

"Тај наступ треба добро анализирати и потом се за ОИ припремити пуно боље", навео је Рудић.

Дугогодишњи играч Партизана и репрезентативац бивше Југославије је рекао да ће се након Рија вратити у хрватски ватерполо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи