Мађарска освојила бронзу

Треће место на Европском првенству у ватерполу, припало је репрезентацији Мађарске, која је, лакше него што је очекивано, савладала Грчку са 13:10.

Ватерполо репрезентација Мађарске освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Београду, пошто је у Београдској арени победила Грчку са 13:10 (4:2, 4:2, 2:1, 3:5).

Ватерполистима Мађарске то је 24. одличје на првенствима Европе, а шеста бронзана медаља, док је Грчка пропустила шансу да дође до прве медаље на континенталном шампионату.

Мађарску је до победе предводио Мартон Вамош са три гола, док су по два постигли Бенце Батори, Норберт Хошњиански, Адам Декер, Кристијан Манхерж и Балаж Харај.

У селекцији Грчке најефикаснији је био Ангелос Влахопулос са четири гола, док су Констатинос Мурикис и Кристос Ародакис додали по два. По један погодак постигли су Константинос Генидунијас и Јанис Фунтулис.

Мађарска је веома добро почела утакмицу, повела је већ из првог напада преко Мартона Вамоша. Грчка је изједначила убрзо голом Ангелоса Влахопулоса, међутим, уследила је серија Мађарске од 3:0, па је пред Грцима био веома тежак задатак.

И наставак сусрета у Београдској арени пред око 6.000 гледалаца протекао је у знаку Мађарске, која је постепено повећавала предност и на крају дошла до неочекивано лаке победе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи